jak proliczyć dochody?pomocy!!! - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 09 kwie 2014, 8:55

Witam, mam problem!!!
Dostaliśmy właśnie część pieniędzy na stypendia więc wszystko ruszyło :cry: , przychodzą do mnie wszyscy podpisują oświadczenia i wychodzi czy się dochody zmieniły czy nie (dochody za marzec 2014) i mam następujący przypadek:
Rodzina utrzymuje się z renty + św. rodzinne - dochody stałe, ale żeby nie było tak prosto mąż rozpoczął prace od 10.03.2014 a żona od 01.04.2014, wiem już że ze stypendia przyznawać będę za m-c kwiecień - maj bo tylko tyle kasy mamy i co z nimi? czy wziąć dochody dopiero za kwiecień i w kwietniu im przyznać a na maj już nie bo przekroczenie czy wziąć dochody męża już za marzec chociaż to nie będzie pełen m-c i nie dać w ogóle?
pomóżcie :(
mn31

Napisano: 09 kwie 2014, 10:07

według mnie przeliczasz dochody za pierwszy pełen miesiąc po zmianie czyli dochód za kwiecien i stop od maja
izzzz

Napisano: 09 kwie 2014, 10:11

tak właśnie robiłam wcześniej, dzięki za odpowiedź i potwierdzenie że nie tylko ja tak myślę :D
mn31

Napisano: 10 kwie 2014, 10:53

a ja myślę, że źle robiłaś. jak można jeden dochód liczyć do późniejszego miesiąca. jezeli im przekroczy to niestety nie przyznajesz i tyle. też dawniej było mi żal że ktos nie dostanie, ale teraz to już nie miałbym wyrzutów sumienia.
xezon

Napisano: 10 kwie 2014, 11:35

może się nie zrozumieliśmy ja jeden i drugi dochód doliczę do maja i od maja odmówię, w maju na nowo przeliczę dochody po prostu, no trudno najwyżej :(
mn31

Napisano: 10 kwie 2014, 11:54

ja bym doliczała już w marcu za te 10 dni i w kwietnia 2 wynagrodzenia a jak przekracza bym odmówiła bo przez cały okres pobierania stypendium musi istnieć prawo do niego. (tak jest w przypadku wyrównania np zasiłku rodzinnego kwotę wyrównania dzielimy na miesiące za jakie się należy i doliczamy po jednej części do każdego miesiąca mimo ze pobrane było tylko w jednym m-c za kilka)
Elvira

Napisano: 10 kwie 2014, 12:33

do Elvira
mogłabyś mi podać gdzie jest taki zapis, który mówi ,że "przez cały okres pobierania stypendium musi istnieć prawo do niego"
dzięki
mn31

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x