decyzja stypendia I-VI - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 09 kwie 2014, 10:01

witam
prosze o pomoc od wrzesnia prowadzimy stypendia wczesniej prowadzil to urzad i mam pytanie wydalysmy decyzje przyznajaca stypendia na okres wrzesnia do grudnia.otrzymalysmy srodki finansowe i chcemy wydac decyzje na okres styczen do czerwca pytanie jakie sa u was praktyki czy wydajecie decyzje nowa czy tamta zmieniacie? jak to wogole wyglada w praktyce i zaleceniach pokontorlnych.czy aktualizujecie dochody? i za jaki miesiac zadac dochodów? czy wszczynacie postepowanie na zmiane decyZji? prosze o pomoc osoby doswiadczone w tym temacie. nie mam doswiadczenia w tym i nie wiem jak za to sie zabrac zeby nie popelnic bledu.bede wdzieczna za okazanie pomocy
___EVELINA

Napisano: 09 kwie 2014, 10:10

ja robię tak:
-zbieram oświadczenia o wyrażeniu zgody na zmianę decyzji, w tym oświadczeniu jest czy również oświadczenie o tym czy dane dotyczące stanu rodziny oraz wysokości dochodów zawartych we wniosku uległy zmianie czy nie, dalsza droga zależy od tego co zakreślą większość zakreśla że ta;) no to zaczynam przeliczać dochody w moim przypadku za m-c marzec bo stypendia ze względu na ilość dotacji przyznam tylko na dwa m-c i żeby było to logiczne(tak mi się wydaje) skoro kasę dopiero teraz dostajemy to będzie to m-c kwiecień- maj chyba że starczy jeszcze na czerwiec tego nie wiem bo jestem w trakcie przeliczania, dlatego sprawdzam dochody za marzec u tych osób które zaznaczyły zmiany w oświadczeniu.
po podpisaniu oświadczenia, rozdaję zawiadomienia o wszczęciu postępowania -- tu każdy mówi inaczej, jedni robią drudzy nie, dlatego stwierdziłam że może lepiej jeden papier więcej, po tym wszystkim wystawiam decyzję zmieniającą w moim przypadku okres przyznania i wysokość stypendium, mam tylko problem z decyzjami odmownymi nadal nie wiem czy je robić czy nie, bo skoro stara decyzja przyznawała np na październik i listopad -- zostało wypłacone a teraz nie wiem czy ruszać to w jakiś sposób czy upiąć przeliczone dochody do teczki i zostawić, tylko w takim przypadku nie będą mieli możliwości się odwołać
mn31

Napisano: 09 kwie 2014, 11:25

Skoro sie lapali we wrzesniu a od stycznia nie to decyzja odmowna na mce I-VI
GOSIA2

Napisano: 09 kwie 2014, 11:28

ok, ale jeżeli ja teraz przyznaję stypendium na kwiecień-maj 2014 reszcie to przecież tym co przekracza nie dam odmowy na styczeń-czerwiec bo nie sprawdzam uprawnień od stycznia
mn31

Napisano: 09 kwie 2014, 13:14

Jesli nie lapali sie we wrzesniu i wydalas juz raz decyzje odmowna to temat zostawiasz a jesli na jesien przyznalas a teraz dochod im przekracza to decyzja odmowna.
GOSIA2

Napisano: 09 kwie 2014, 14:01

do GOSIA2, dzięki a możesz mi napisać jak mam to teraz zrobić chodzi o odmowną teraz, mam na myśli to czy wziąć normalnie tak jak od wszystkich oświadczenie o wyrażeniu zgodny na zmianę tamtej decyzji... i tam mam tez coś takiego że zaznaczają czy jest zmiana czy nie i jak wtedy wyjdzie z przeliczenia przekroczenie(dochody za marzec) dać odmowę na ten kwiecień i maj(bo tak będą mieli przyznane ci co dochody nie przekraczają)?
ogólnie jestem po rozmowie z p. prawnik i to co ona wymyśliła to masakra za chwilę chyba zawału dostanę :D
mn31

Napisano: 09 kwie 2014, 14:53

Ja zrobilam tak ze wzielam brak zgody na zmiane decyzji z powodu przekroczenia dochodu (wnioskodawca pisal) albo oswiadczenie o zmianie dochodów i po przeliczeniu wyszlo ze przekracza
GOSIA2

Napisano: 10 kwie 2014, 10:10

do Gosia2;)
ok, to rozumiem ale jak myślisz mam dac im teraz odmowę tylko na kwiecień-maj tak jak tamtym będę przyznawać?
mn31

Napisano: 10 kwie 2014, 11:10

Ja bym tak zrobila.
GOSIA2

Napisano: 10 kwie 2014, 11:27

DZIĘKUJĘ!!!! :lol:
mn31

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x