wystąpienie do lekarza bez wiedzy strony

Wybrane tematy:
posiłek w szkole i w domu -wniosek Dyrektora 20% Weryfikacja 40 Zasiłek celowy dla osadzonego w ZK AOON - dojazd własnym samoch. do 15.06.22r. decyzja zmieniająca DPS AOON/OW
ODPOWIEDZ
lindawa

wystąpienie do lekarza bez wiedzy strony

Post autor: lindawa »

klientka przyniosła zaświadczenie lekarskie do specjalistycznych usług opiekuńczych dla osób z zaburzeniami psychicznymi na 25 godzin tygodniowo, świadczonych przez psychologa z językiem migowym, fizjoterapeuty z językiem migowym i pedagoga.
Kierownik kazał mi wystąpić bez wiedzy klientki do lekarza wystawiającego zaświadczenie i uzyskać inne zaświadczenie w zakresie ilości godzin i i znajomości języka migowego. To moja pierwsza tego typu sprawa. Jak powinnam postąpić , bo nie jestem przekonana.
dzibar
Specjalista
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: wystąpienie do lekarza bez wiedzy strony

Post autor: dzibar »

Jeżeli klientka nie jest ubezwłasnowolniona to ja osobiście nie robiam nic bez wiedzy klienta.
Po co narażać się na utratę zaufania ( osoby chore i zaburzone psychicznie sa bardzo wrażliwe ) Trudno później o ponowne zdobycie raz utraconego, które tak trudno w tych przypadkach się zdobywa - zresztą nie tylko w tych
Dzidka
bewaron

Re: wystąpienie do lekarza bez wiedzy strony

Post autor: bewaron »

dzibar pisze:Jeżeli klientka nie jest ubezwłasnowolniona to ja osobiście nie robiam nic bez wiedzy klienta.
Jeśli trzeba coś uzupełnić to piszesz do klientki, bez wiedzy klienta nie możesz przetwarzać danych osobowych transferując je do placówki np. medycznej.
ODPOWIEDZ