klientka przyniosła zaświadczenie lekarskie do specjalistycznych usług opiekuńczych dla osób z zaburzeniami psychicznymi na 25 godzin tygodniowo, świadczonych przez psychologa z językiem migowym, fizjoterapeuty z językiem migowym i pedagoga.
Kierownik kazał mi wystąpić bez wiedzy klientki do lekarza wystawiającego zaświadczenie i uzyskać inne zaświadczenie w zakresie ilości godzin i i znajomości języka migowego. To moja pierwsza tego typu sprawa. Jak powinnam postąpić , bo nie jestem przekonana.
wystąpienie do lekarza bez wiedzy strony
-
- Specjalista
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: wystąpienie do lekarza bez wiedzy strony
Jeżeli klientka nie jest ubezwłasnowolniona to ja osobiście nie robiam nic bez wiedzy klienta.
Po co narażać się na utratę zaufania ( osoby chore i zaburzone psychicznie sa bardzo wrażliwe ) Trudno później o ponowne zdobycie raz utraconego, które tak trudno w tych przypadkach się zdobywa - zresztą nie tylko w tych
Po co narażać się na utratę zaufania ( osoby chore i zaburzone psychicznie sa bardzo wrażliwe ) Trudno później o ponowne zdobycie raz utraconego, które tak trudno w tych przypadkach się zdobywa - zresztą nie tylko w tych
Dzidka
Re: wystąpienie do lekarza bez wiedzy strony
Jeśli trzeba coś uzupełnić to piszesz do klientki, bez wiedzy klienta nie możesz przetwarzać danych osobowych transferując je do placówki np. medycznej.dzibar pisze:Jeżeli klientka nie jest ubezwłasnowolniona to ja osobiście nie robiam nic bez wiedzy klienta.
Oprócz wystąpienie do lekarza bez wiedzy strony - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
OZPS!!!
Wskazanie opiekuna prawnego.
Odliczenie Vat
specjalistyczne usługi opiekuńcze dla osób z zaburzeniami ps
100% zajęcie komornicze renty
wywaid środowiskowy u osoby ubezwłasnowolnionej
Czy 500+ liczony będzie jako dochód do Zakładowego Funduszu
REWALORYZACJA
podstawa prawna - proszęęęęęę
sprawozdanie DPS III
dochod
Opiekunki