wysyłacie już informacje o przyznaniu? - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 02 lut 2022, 15:39

Violla pisze:
02 lut 2022, 14:08
wiem o co Ci chodzi. ale nie jestem wstanie pewnych spraw przeskoczyć po prostu.
jasiak pisze:
02 lut 2022, 13:48
Violla pisze:
02 lut 2022, 13:47
u nas bez planu księgowa nie zgadza się na wysyłanie informacji
ale decyzje na rodzinne też wydajesz do grudnia ? bo przecież nie masz planu na kolejny rok ?
spoko
jasiak
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:29
Zajmuję się: Św/Fa/ŚR

Napisano: 02 lut 2022, 15:40

Mind Of Good pisze:
02 lut 2022, 14:10
Rozumiem to tak, że upoważnienie dotyczy tylko przyjmowania wniosków, sprawdzania kryterium dochodowego i wpisu do CEEB. Informacja i wypłata należy już do Gmin i prezydentów miast.

Jaki organ będzie wypłacać świadczenia z tytułu dodatku osłonowego?

Dodatek osłonowy będzie przyznawał wójt, burmistrz lub prezydent miasta. Przyznanie dodatku osłonowego nie wymaga wydania decyzji administracyjnej. Będą go wypłacały gminy.

Przyznanie przez wójta, burmistrza lub prezydenta miasta dodatku osłonowego nie wymaga wydania decyzji. Informacja o przyznaniu dodatku osłonowego jest przekazywana na wskazany przez wnioskodawcę adres poczty elektronicznej, a w przypadku braku wskazania poczty elektronicznej wnioskodawca zostaje poinformowany o możliwości odebrania informacji o przyznaniu dodatku osłonowego w urzędzie.

Natomiast odmowa przyznania dodatku osłonowego, uchylenie lub zmiana prawa do tego dodatku oraz rozstrzygnięcie w sprawie nienależnie pobranego dodatku osłonowego wymagają wydania decyzji.
o co konkretnie pytasz ?
jasiak
VIP

Napisano: 02 lut 2022, 15:44

@jasiak, czy Ty tam widzisz gdzieś znak zapytania z mojej strony ?
Zachłychnięci tym co wiemy, zapomnieliśmy zapytać, czy nam wolno.
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 14 gru 2021, 11:14
Zajmuję się: RODO

Napisano: 02 lut 2022, 15:49

Mind Of Good pisze:
02 lut 2022, 15:44
@jasiak, czy Ty tam widzisz gdzieś znak zapytania z mojej strony ?
widzę
jasiak pisze:Jaki organ będzie wypłacać świadczenia z tytułu dodatku osłonowego?
jasiak
VIP

Napisano: 02 lut 2022, 15:56

@jasiak, nie zauważyłaś, że pod spodem jest odpowiedz, sam siebie bym nie pytał. To nawiązanie do tematu i odpowiedz zaczerpnięta ze strony https://www.gov.pl/web/klimat/dodatek-oslonowy
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 02 lut 2022, 16:02

Mind Of Good pisze:
02 lut 2022, 15:56
@jasiak, nie zauważyłaś, że pod spodem jest odpowiedz, sam siebie bym nie pytał. To nawiązanie do tematu i odpowiedz zaczerpnięta ze strony https://www.gov.pl/web/klimat/dodatek-oslonowy
a po co to pytanie i odpowiedź
pytanie brzmi czy wysyłacie już informacje o przyznaniu ? nie potrzebne są tu teksty kopiowane ze stron ministerstwa, który każdy zna ...
oj chyba zmieniłaś/eś nick :shock: :D
i szukasz zaczepki
jasiak
VIP

Napisano: 02 lut 2022, 16:10

jasiak pisze:
02 lut 2022, 16:02
Mind Of Good pisze:
pytanie brzmi czy wysyłacie już informacje o przyznaniu ? nie potrzebne są tu teksty kopiowane ze stron ministerstwa, który każdy zna ...
i szukasz zaczepki
Jak widać po ilości pytań dotyczących dodatku osłonowego nie każdy zna, bo inaczej by nie pytało tyle osób. Patrzysz poprzez pryzmat swojej osoby, a twierdzenie, że " każdy zna " jest twierdzeniem na wyrost, bo nie jesteś każdym i nie możesz tego wiedzieć. Wypraszam sobie bezpodstawne insynuacje co do mojej skromnej osoby i zarzuty typu " szukasz zaczepki " :)
Mind Of Good
Awatar użytkownika
Stażysta

Napisano: 03 lut 2022, 8:35

Mind Of Good pisze:
02 lut 2022, 16:10
jasiak pisze:
02 lut 2022, 16:02
Mind Of Good pisze:
i szukasz zaczepki
Jak widać po ilości pytań dotyczących dodatku osłonowego nie każdy zna, bo inaczej by nie pytało tyle osób. Patrzysz poprzez pryzmat swojej osoby, a twierdzenie, że " każdy zna " jest twierdzeniem na wyrost, bo nie jesteś każdym i nie możesz tego wiedzieć. Wypraszam sobie bezpodstawne insynuacje co do mojej skromnej osoby i zarzuty typu " szukasz zaczepki " :)
jak sobie życzysz :D
jasiak
VIP

Napisano: 03 lut 2022, 8:49

paco
Awatar użytkownika
Referent
Od: 23 gru 2014, 20:46
Zajmuję się:

Napisano: 03 lut 2022, 9:24

Ja wprowadzam w system, pobieram dochody i wysyłam pisma OK-WUD do ZUS. Będę za chwilę wprowadzać dochody w system ale informacji jeszcze nie wysyłam. Wszystko sobie naszykuję i dopiero wyślę, chociaż większość maila nie podała
Młodypracownik
Starszy referent
Od: 22 mar 2017, 10:15
Zajmuję się: ŚR/FA/KDR/CP/Dodatki energetyczne

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x