zocha1234 pisze: ↑03 lut 2022, 12:26
jasiak pisze: ↑03 lut 2022, 11:39
Tu się nie zgodzę bo o osłonowym to było wiadomo od listopada, ze będzie a kto mądrzejszy to wiedział, że spadnie to na gopsy bo przecież urząd nie bawi sie w takie trudne sprawy.
Gminy na pracownika szarego nie stać ale na pensje dla wójtów 18000 miesięcznie to pieniądze się musza znaleźć. Takie mydlenie oczu!
pensje wójta ustala rada gminy
i myślę, że taki wójt to pewnie ujmę to nie miał wiedzy co to dodatek osłonowy i myśle, że tak do 3 stycznia pewnie
z drugiej strony myślisz, że z tych 2 procent na obsługę to da się utrzymać etat ? i nie broniąc nikogo - dlaczego samorządy mają dokładać do zadań państwa choć i tak to zrobią, jeśli nic nie zmienią w tym temacie
No biedny wójt- on nie ma nic do powiedzenia i o niczym nie wie, no i na nic nie ma wpływu. Może bym i uwierzyła jakbym tu pracowała miesiąc ale przez tyle lat to już za dużo widziałam, by wierzyć w te bajeczki.
Oczywiście masz rację, te koszty obsługi osłonowego to po prostu żart, i państwo powinno dać więcej ale nie da a my zrobimy to za friko ( mam na myśli pracowników) jak zwykle. To fajnie, że u was gmina dołoży bo my nawet złotówki nie zobaczymy na oczy- niestety takie realia. Reasumując- to ty jako pracownik pracujesz za darmo nad osłonówką ( mówię za siebie oczywiście, bo może u was sa lepsi zarządcy i docenią wasze poświęcenie).
Ale przecież było wyjście- pracownik z 500+ za 0,33 % kosztów obsługi plus dodatek osłonowy 2% to na 1/2 etatu by starczyło chociaż do końca maja. A teraz klops.
[/quote]
ale do czego dołoży, ja na chwilę obecną robię to tak samo jak Ty za friko - robię to kosztem pracy za którą mi płacą - rodzinne, fundusz - osoba z 500 jest na macierzyńskim, czy ma gdzie wracać nie mam pojęcia
skarbnik po rozmowie - w której wskazałam, że z 2 procent to nawet koszty typu program, listy, szkolenie, prowizje, i inne typu papier ksero, tonery - nie zwróci się i jeszcze dołożą - mam tylko zapewnienie, że zapłacą za wykonaną pracę - zobaczymy co życie przyniesie
rozumiem, że masz żal - nie wiem czy Ty zajmowałaś się 500 i zostałaś zwolniona, czy koleżanka - ale to tylko i wyłącznie wina Twoich pracodawców - u mnie w gminach sąsiednich różnie bywało, choć w większości pracownicy z 500 plus zostali - przeniesieni na inne referaty