wysyłają ludzi po zaswiadczenia - nasłać kontrolę czy co? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 07 sie 2017, 12:47

heiland pisze:@blanco2017, mimo to nadal nie wytłumaczyłaś/eś pytania @Iks.

P.S. chcesz taki dokument to się zwróć po niego pisząc wniosek a wtedy Ci się odechce...
no ja ciągle piszę o takie dokumenty i je dostaję, do mnie tez piszą więc odpisuję, nie widzę większego problemu
500+ ma CBB i z niego korzysta, w SR nie ma takiego obowiązku (i możliwości)więc korzystamy z rozporzadzenia § 5 pkt 14 bo chcemy to zweryfikować
blanco2017
Referent
Od: 07 mar 2017, 15:50
Zajmuję się: Referent SR i FA

Napisano: 07 sie 2017, 13:03

To wasz program nie spełnia wymogów ministerstwa skoro nie przewidziano w nim możliwości weryfikacji danych wprost przewidzianej w przepisach prawa.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2017, 15:12

marcopolo pisze:tak odsyła: MOPS Słupca

U nas nadal przychodzą ludzie po zaświadczenia potrzebne do MOPS i GOPS Słupca...
amigi
Stażysta
Od: 23 mar 2016, 9:20
Zajmuję się:

Napisano: 07 sie 2017, 18:01

do mnie też latają ale jeszcze toleruje puki nie wybuchnę :lol:

także nie znają dnia ani godziny ;)

nie straszmy się kontrolą, trzeba na forum wbić do głowy zalety oprogramowań. Ponadto czasem pracownicy są niewinni tylko kierownictwo (które będzie się bardzo skrupulatnie tłumaczyć przed planowaną kontrolą czego żądało takich zaświadczeń) w chwili gdy mieli autoryzowany dostęp do weryfikacji tych danych

ja wiem, że "starych drzew się nie przesadza" ale, dać im laptop i niech zobaczą o co kaman
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 22:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 07 sie 2017, 20:59

:lol:

Dobre. Oni nic nie ogarniają- ani oprogramowania ani nawet Worda. CAS to czarna magia a jeśli chodzi o tematykę świadczeń (rodzinnych, FA, 500+) to trzeba im tłumaczyć co i jak.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23

Napisano: 07 sie 2017, 21:52

powinni być naszą podpora a nie wymyślać jeszcze jakieś dodatkowe utrudnienia.
Ciągle żyje nadzieją, że to się jakoś utrze, ale jak to mawia mój znajomy: "roboty nie przerobisz, ....!"
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent

Napisano: 08 sie 2017, 5:33

Jest wiele takich gmin którym albo cbb nie działa albo mają problem ze sprawdzeniem ja jak osoby przy chodzą po wydanie zaświadczeń to niestety ale dzwonie do tych gmin bo nie może być tak że jeden drugiemu dokłada pracy
BASIA gops
Praktykant
Od: 21 lip 2017, 14:22
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW

Napisano: 08 sie 2017, 7:18

BASIA gops pisze:Jest wiele takich gmin którym albo cbb nie działa albo mają problem ze sprawdzeniem ja jak osoby przy chodzą po wydanie zaświadczeń to niestety ale dzwonie do tych gmin bo nie może być tak że jeden drugiemu dokłada pracy
jak mogą firmy oferować oprogramowanie skoro nie spełniają podstawowych zasad jakie narzuca MPiPS

szukałbym firmy która spełnia takie wymogi ....
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent

Napisano: 08 sie 2017, 7:39

Nie ma prawa nie działać. Coś jest nie tak w wewnętrznych systemach tych ośrodków, brak aktualizacji, stare kompy, niewłaściwe oprogramowanie, brak obsługi informatycznej etc. Nie wydaje mi się, żeby oprogramowanie które posiada akredytację ministerstwa (a musi, żeby być używane w ośrodku), nie spełniało jakiejś funkcji którą ministerstwo narzuca i której wymaga. Zresztą to nie jest tylko kwestia oprogramowania, ale również kwestia wiążących przepisów. Np. mało kto na forum wspominał, że z ostatnią nowelizacją KPA wprowadzono przepis który obliguje wszystkich na KPA pracujących do sporządzania pism urzędowych i odpowiedzi na wnioski wyłącznie w formie elektronicznej - i co? Jajco. Nikt nie stosuje. :D
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2017, 8:49

MOPS Słupca to wysyła nie tylko po zaświadczenia, że nie złożył wniosku na 500+ na nowy okres, ale odsyłają ponownie po zaświadczenie, że nie ma i nie złożył wniosku na 500+ za 2016 rok, jeszcze kilka takich i wyślemy skargę do SKO i do Wojewody
marcopolo
Stażysta
Od: 01 cze 2017, 10:45
Zajmuję się: PS/ŚW/FA

Strona 2 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x