z MOPS Słupca wysłali kolejną osobę po takie zaświadczenie, jeszcze z jedno, dwa i piszemy skargę do SKO i Wojewody podając nazwiska osób które MOPS niepotrzebnie powysyłał i utrudnia tym osobom złożenie wniosków na 500+
nie można ludziom odmawiać wystawienia zaświadczenia bo ma się takie widzi mi się jeśli ktoś chce to musisz je wystawić nawet skarbówka musi wystawić jeśli ktoś ma takie życzenie tak samo składki zdrowotne z ZUS
uważam ze tylko spokojnie należy podejść do sytuacji zadzwonić pogadać i już a po za tym nie działa nam empatia od dwóch dni ja nie widzę żadnego problemu żeby kumus coś wystawić a mam sporo pracy i nie pracuje w cele w 500 plus nawet jesli wyslemy w niosek do innej gminny to i tak trzeba odpowiedzieć
tylko spokój może nas uratować pracuje ponad 13 lat w dziale i żyje a skarg to już tyle powinnam naskładać , że nie wiem czy to przyjemne by było to jedno jestem po kontroli NIK
Żądanie zaświadczenia w sytuacji kiedy wystarczy oświadczenie to jest przekroczenie uprawnień, a nie skorzystanie z weryfikacji elektronicznej która jest obligatoryjna to niedopełnienie obowiązków służbowych Przepisy przez te 13 lat się nieco zmieniły jednak. Przyszłość i zmiany nas nie ominą, to kiedyś będzie wszystko w 100% elektronicznie.