Od kiedy pracujesz w świadczeniach, że pytasz o zaświadczenia z gospodarstwa?ren pisze:to co powinna brac dodatkowo zaświadczenie czy nie - POMOCY
no chyba że ktoś stosuje zasadę: "im więcej tym lepiej"kiki88 pisze:no chyba jak napisali ci na oświadczeniu ile maja hektarów to po co ich ganiać po zaświadczenia... ja ewentualnie jak maja przy sobie nakaz podatkowy to kseruje i tyle...
dzisiaj był u mnei petent z sąsiedniej gminy po zaświadczenie że sie nei ubiega, jak mi pokazał kartkę co ma przynieść to oniemiałam... mimo, ze pracę ma ciągłą od dawien dawna to pity 11, umowy o prace, nakazy, zaswiadzcenia itp... masakra
Ragnar pisze:no chyba że ktoś stosuje zasadę: "im więcej tym lepiej"kiki88 pisze:no chyba jak napisali ci na oświadczeniu ile maja hektarów to po co ich ganiać po zaświadczenia... ja ewentualnie jak maja przy sobie nakaz podatkowy to kseruje i tyle...
dzisiaj był u mnei petent z sąsiedniej gminy po zaświadczenie że sie nei ubiega, jak mi pokazał kartkę co ma przynieść to oniemiałam... mimo, ze pracę ma ciągłą od dawien dawna to pity 11, umowy o prace, nakazy, zaswiadzcenia itp... masakra![]()
lub ktoś dopiero zaczął pracę przy świadczeniach i sobie jeszcze nie poukładał wszystkiego w główce
tak czy siak taka biurokracja jest nie potrzebna
a tak na marginesie powinni nam też wprowadzić możliwość sprawdzenia przeliczeniowego bezspośrednio poprzez empatie to by nie trzeba było kserować tych rozmaitych nakazów