wysyłają ludzi po zaswiadczenia - nasłać kontrolę czy co? - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]

Napisano: 08 sie 2017, 15:16

to co powinna brac dodatkowo zaświadczenie czy nie - POMOCY
ren
Starszy referent
Od: 11 lip 2016, 12:52
Zajmuję się:

Napisano: 08 sie 2017, 15:25

ja nie biorę zaświadczenia z innej gminy ale już mialam petentów po zaświadczenia :D
"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia..."
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 11 sty 2015, 13:10
Zajmuję się: SR/ŚW

Napisano: 08 sie 2017, 15:25

ren pisze:to co powinna brac dodatkowo zaświadczenie czy nie - POMOCY
Od kiedy pracujesz w świadczeniach, że pytasz o zaświadczenia z gospodarstwa? :shock:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 08 sie 2017, 22:06

no chyba jak napisali ci na oświadczeniu ile maja hektarów to po co ich ganiać po zaświadczenia... ja ewentualnie jak maja przy sobie nakaz podatkowy to kseruje i tyle...

dzisiaj był u mnei petent z sąsiedniej gminy po zaświadczenie że sie nei ubiega, jak mi pokazał kartkę co ma przynieść to oniemiałam... mimo, ze pracę ma ciągłą od dawien dawna to pity 11, umowy o prace, nakazy, zaswiadzcenia itp... masakra
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 08 sie 2017, 22:41

kiki88 pisze:no chyba jak napisali ci na oświadczeniu ile maja hektarów to po co ich ganiać po zaświadczenia... ja ewentualnie jak maja przy sobie nakaz podatkowy to kseruje i tyle...

dzisiaj był u mnei petent z sąsiedniej gminy po zaświadczenie że sie nei ubiega, jak mi pokazał kartkę co ma przynieść to oniemiałam... mimo, ze pracę ma ciągłą od dawien dawna to pity 11, umowy o prace, nakazy, zaswiadzcenia itp... masakra
no chyba że ktoś stosuje zasadę: "im więcej tym lepiej" ;)

lub ktoś dopiero zaczął pracę przy świadczeniach i sobie jeszcze nie poukładał wszystkiego w główce

tak czy siak taka biurokracja jest nie potrzebna

a tak na marginesie powinni nam też wprowadzić możliwość sprawdzenia przeliczeniowego bezspośrednio poprzez empatie to by nie trzeba było kserować tych rozmaitych nakazów
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 22:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 14 sie 2017, 11:03

nadal MOPS Słupca stosuje te niecne praktyki i utrudnia ludziom składanie wniosków na 500+ wysyłając ich po innych OPS-ach
marcopolo
Stażysta
Od: 01 cze 2017, 10:45
Zajmuję się: PS/ŚW/FA

Napisano: 14 sie 2017, 21:20

Ragnar pisze:
kiki88 pisze:no chyba jak napisali ci na oświadczeniu ile maja hektarów to po co ich ganiać po zaświadczenia... ja ewentualnie jak maja przy sobie nakaz podatkowy to kseruje i tyle...

no chyba że ktoś stosuje zasadę: "im więcej tym lepiej" ;)

lub ktoś dopiero zaczął pracę przy świadczeniach i sobie jeszcze nie poukładał wszystkiego w główce

tak czy siak taka biurokracja jest nie potrzebna

a tak na marginesie powinni nam też wprowadzić możliwość sprawdzenia przeliczeniowego bezspośrednio poprzez empatie to by nie trzeba było kserować tych rozmaitych nakazów

akurat te wszystkie rzeczy chciała Pani która ma duzo dużo większy staż niż ja w pracy na świadczeniach i chyba sie nei przestawiła że nie trzeba tak dżo rzecz woła c:D
kiki88
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 4 z 4    [ Posty: 37 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x