wyszła za mąż icisza - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 20 sie 2014, 11:48

Pani korzysta z FA i ZR. Jak co miesiąc analizuję zmiany z ewidencji ludności co by wyeliminować jakieś za zgony śluby itp. sprawy i wyszlo na jaw że moja świadczeniobiorczyni zawarła związek mał. w innym urzędzie z ojcem dziecka 02.08.2014. o czym do tej pory nie zawiadomiła nas. Wysyłam jej zawiadomienie o zgł. się i mam pytanie czy sytuację rodzinną zmieniam od sierpnia czy miesiąc nastepny po miesiącu w którym zawarła związek. podpowiedzcie proszę.
staś

Napisano: 20 sie 2014, 11:50

co robicie? ;D analizujecie zmiany w ewidencji ludności? :D
eMu
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 09 kwie 2014, 13:02
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 11:59

eMu nie takiej podpowiedzi oczekiwałam ale ci odpowiem tak robimy. Łatwiej nam sprawdzić w miesiącu co się dzieje w zgonach, ślubach itp niz wypłacać nieboszczykom lub osobom nie zamieszkałym lub które wyleciały ze składów osobowych w rodzinie. W gm. liczacej 10 tys. nie jest to problem sprawdzić ,zapewniam że system się sprawdza. Ludzie nie są chętni zawiadamiać o zmianach i tym robią nam dodatkową pracę.
staś

Napisano: 20 sie 2014, 12:05

staś pisze:Pani korzysta z FA i ZR. Jak co miesiąc analizuję zmiany z ewidencji ludności co by wyeliminować jakieś za zgony śluby itp. sprawy i wyszlo na jaw że moja świadczeniobiorczyni zawarła związek mał. w innym urzędzie z ojcem dziecka 02.08.2014. o czym do tej pory nie zawiadomiła nas. Wysyłam jej zawiadomienie o zgł. się i mam pytanie czy sytuację rodzinną zmieniam od sierpnia czy miesiąc nastepny po miesiącu w którym zawarła związek. podpowiedzcie proszę.
i oczywiście do to dej ewidencji ludności występujesz z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych z oficjalnym pismem ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 12:08

ewalu pisze:
staś pisze:Pani korzysta z FA i ZR. Jak co miesiąc analizuję zmiany z ewidencji ludności co by wyeliminować jakieś za zgony śluby itp. sprawy i wyszlo na jaw że moja świadczeniobiorczyni zawarła związek mał. w innym urzędzie z ojcem dziecka 02.08.2014. o czym do tej pory nie zawiadomiła nas. Wysyłam jej zawiadomienie o zgł. się i mam pytanie czy sytuację rodzinną zmieniam od sierpnia czy miesiąc nastepny po miesiącu w którym zawarła związek. podpowiedzcie proszę.
i oczywiście do to dej ewidencji ludności występujesz z wnioskiem o udostępnienie danych osobowych z oficjalnym pismem ?
a po co u nas tez Pani z usc sama przychodzi z aktami zgonów i informuje nas kto zmarł, trzeba się dogadać z usc :D
anetag
VIP
Od: 23 kwie 2014, 8:12
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 12:09

ja tam jestem dogadana :D ale trzeba nabytą wiedzę umiejętnie zastosować .. a nie od razu słać oficjalne wezwanie na nieoficjalną wiedzę .. a kobieta może w podróży poślubnej ..
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 12:11

chyba za ten fundusz alimentacyjny od męża
staś

Napisano: 20 sie 2014, 12:16

staś pisze:chyba za ten fundusz alimentacyjny od męża
a może w totka wygrała :D ... a może kaskę na weselu zebrała i fru poleciała .. na Karaiby
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 12:27

jakby nie bylo lepiej wezwac ja do wyjasnien skoro zwatpilismy:) i wstzrymac wyplate swiadczen jelsi sie nie zglosi...po co potem meczyc sie z nienaleznymi i zadaniem zwrotu;-) jesli slub byl 2.08 to za sierpien moglaby jeszcze dostac swiadczenia a wrzesien juz uzalezniony jets od tego czy z dochodami meza spelnia kryterium
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 12:53

staś pisze:Jak co miesiąc analizuję zmiany z ewidencji ludności co by wyeliminować jakieś za zgony śluby itp. sprawy
I jaką masz podstawę prawną do weryfikacji danych dotyczących ślubów? I czy w momencie gdy masz wiedzę, że strona zataiła istotną informację informujesz organy ścigania? Bo jeśli nie to tak trochę o kant dupy te wasze weryfikacje.
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x