wyszła za mąż icisza - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 20 sie 2014, 13:04

Przecież mamy obowiązek zbierać dane dostępne w Urzędzie co by strona nie musiała się fatygować A jak się zbierze i jest coś nie tak to się wzywa
julka22

Napisano: 20 sie 2014, 13:37

kb dzięki rzeczowo i konkretnie.
staś

Napisano: 20 sie 2014, 14:01

julka22 pisze:Przecież mamy obowiązek zbierać dane dostępne w Urzędzie co by strona nie musiała się fatygować A jak się zbierze i jest coś nie tak to się wzywa
a z czego ten obowiązek wynika ?
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 14:13

obowiązek czy nie obowiązek ale my jak i USC czy ewidencja ludności występujemy pod jednym pracodawcą Wójt, Burmistrz, Prezydent

i tak na dobrą sprawę to jak klient by się uparł to nie musiałby żadnych danych nam zgłaszać które ma w posiadaniu Wójt, Burmistrz, Prezydent - i to nie jest nic złego że niektórzy współpracują z ewidencją ludności bo tak powinno być my powinniśmy mieć wgląd w te zmiany.

Ja np. dostaję z ewidencji informację o zgonach ale innych spraw nie jestem w stanie monitorować bo mam ponad 100 tyś. mieszkańców i dzięki tym informacja nie płacę zasiłków pielegnacyjnych nieboszczykom
oleńka2

Napisano: 20 sie 2014, 14:18

oleńka2 pisze:obowiązek czy nie obowiązek ale my jak i USC czy ewidencja ludności występujemy pod jednym pracodawcą Wójt, Burmistrz, Prezydent

i tak na dobrą sprawę to jak klient by się uparł to nie musiałby żadnych danych nam zgłaszać które ma w posiadaniu Wójt, Burmistrz, Prezydent - i to nie jest nic złego że niektórzy współpracują z ewidencją ludności bo tak powinno być my powinniśmy mieć wgląd w te zmiany.

Ja np. dostaję z ewidencji informację o zgonach ale innych spraw nie jestem w stanie monitorować bo mam ponad 100 tyś. mieszkańców i dzięki tym informacja nie płacę zasiłków pielegnacyjnych nieboszczykom
ale ja to wszystko rozumiem .. ja też jestem dogadana i z usc i z ewidencją ... nawet z kościoła czerpię wiedzę :lol: ... ale nie mamy żadnego obowiązku weryfikować co miesiąc zmian w powyższych działach ... wiem , ułatwiamy sobie pracę ( zwłaszcza z nieboszczykami ) ale nie mamy takiego obowiązku
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 20 sie 2014, 14:29

mam podobną sytuację.... dziewczyna 07.08. wyszła za mąż , i ojciec dziecka uznał dziecko (wcześniej miała samotne)//// uchylam od sierpnia samotne czy od września???????
sikoreczka

Napisano: 21 sie 2014, 8:01

sikoreczka pisze:mam podobną sytuację.... dziewczyna 07.08. wyszła za mąż , i ojciec dziecka uznał dziecko (wcześniej miała samotne)//// uchylam od sierpnia samotne czy od września???????
od września .. dodatek jest nie podzielny a za 7 dni jej się należy
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x