a z czego ten obowiązek wynika ?julka22 pisze:Przecież mamy obowiązek zbierać dane dostępne w Urzędzie co by strona nie musiała się fatygować A jak się zbierze i jest coś nie tak to się wzywa
ale ja to wszystko rozumiem .. ja też jestem dogadana i z usc i z ewidencją ... nawet z kościoła czerpię wiedzęoleńka2 pisze:obowiązek czy nie obowiązek ale my jak i USC czy ewidencja ludności występujemy pod jednym pracodawcą Wójt, Burmistrz, Prezydent
i tak na dobrą sprawę to jak klient by się uparł to nie musiałby żadnych danych nam zgłaszać które ma w posiadaniu Wójt, Burmistrz, Prezydent - i to nie jest nic złego że niektórzy współpracują z ewidencją ludności bo tak powinno być my powinniśmy mieć wgląd w te zmiany.
Ja np. dostaję z ewidencji informację o zgonach ale innych spraw nie jestem w stanie monitorować bo mam ponad 100 tyś. mieszkańców i dzięki tym informacja nie płacę zasiłków pielegnacyjnych nieboszczykom
od września .. dodatek jest nie podzielny a za 7 dni jej się należysikoreczka pisze:mam podobną sytuację.... dziewczyna 07.08. wyszła za mąż , i ojciec dziecka uznał dziecko (wcześniej miała samotne)//// uchylam od sierpnia samotne czy od września???????