dłużnik nie przychodził na wywiady, został uznany za uchylającego się, wystąpiono z wnioskiem o zatrzymanie prawa jazdy
i teraz....
żeby decyzje uchylić i oddać mu prawko musi pojawić się na wywiadzie i płacić 50% ale czy ten wywiad mogę z nim normalnie przeprowadzić jak tylko się zjawi czy muszę go wezwać pisemnie (chyba nie mam podstawy)?
czy może kolejność jest taka, że powinien złożyć wniosek o uchylenie decyzji uznającej i na tej podstawie mogę go wezwać do stawienia się na wywiad ?
wywiad alimentacyjny - czy moge przeprowadzić
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
Re: wywiad alimentacyjny - czy moge przeprowadzić
Ja właśnie też się zastanawiam jak to działa. Dłużnik zwrócił się do nas z pismem o zwrot prawa jazdy. Został poinformowany jakie warunki musi spełnić. Zastanawia mnie tylko jedna sprawa - zadłużenie łącznie z odsetkami to jakieś 50 tys. złotych. W ostatnich 6 miesiącach płacił. Do tej pory nie zgłosił się na żadne wezwanie i nie płacił w żadnym miesiącu. Co jeśli teraz będzie podstawa do uchylenia decyzji, bo wywiązywał się z obowiązku płacenia min. 50% i zgłosił się na wywiad a po następnym nieskutecznym wezwaniu w nowym okresie zasiłkowym i braku wpłat ponownie trzeba będzie wydać decyzję uznającą za dłużnika uchylającego się, to znowu będziemy mogli wnioskować do starostwa o zatrzymanie prawa jazdy? Facet otwarcie mówi, że płaci przez pół roku i przychodzi na wywiad, żeby odzyskać prawko.
Oprócz wywiad alimentacyjny - czy moge przeprowadzić - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
FA-PRZEKAZANIE AKT WIERZYCIELA DO INNEJ GMINY
decyzja dziecko w pieczy zastępczej
podatek należny z pit
raty dłużnik alimentacyjny, a bieżąco wypłacane świadczenia
jaki skład rodziny
zwrot prawa jazdy a wywiad
KOMORNIK - SYNDYK - BRAK ORGANU?
kończy średnią i idzie na studia
rozłożenie na raty zaległości i brak wpłat
Kiedy wydajecie decyzję uznająca za dłużnika uchylającego się
Otrzymała pieniądze od Komornika
pismo od dłużnika