dzień dobry, mam pytanie czy my jako OWD możemy przeprowadzać telefonicznie wywiady alimentacyjne z dłużnikami w dobie Covida? W jednej z tarcz antykryzysowych jest mowa o telefonicznych wywiadach środowiskowych z pomocy społecznej i jest artykuł na to, a jak z funduszem????
Mam taką sytuację ale nie wiem na co się powołać robiąc wywiad telefoniczny.
dzieki
wywiad alimentacyjny telefoniczny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA
- Kontakt:
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
Re: wywiad alimentacyjny telefoniczny
nie możemy, tylko pomoc społeczna może
-
- Stażysta
- Kontakt:
ale nawet w wyjątkowych sytuacjach, a jak dłużnik nie może się zwolnic z pracy bo pracuje w tych samych godzinach co gops

-
- Praktykant
- Kontakt:
To ma pewnie takie coś jak urlop wypoczynkowy.
-
- Inspektor
- Zajmuję się: ŚW/FA/ST/DM
- Kontakt:
To akurat nie powinno cię interesować. Dłużnik dostaje wezwanie, ma się stawić i tyle. Nie stawia się to wszczynasz postępowanie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: fa
- Kontakt:
a ja mam ludzkie podejście.. jak zadzwoni i powie, że ma covid, jest poza miastem itp.. logicznie, bez ściemy- robię notatkę służbową, że dnia ..poinformował mnie, że z powodu sytuacji pandemicznej i złego samopoczucia(oczekiwania na testy, kwarantanny) uzgodniliśmy, że na wywiad stawi się np, za 2 tyg. My nie mamy możliwości telefonicznej z nimi przeprowadzać wywiad. Nie wiem, jak za 2 lata kontrol na to spojrzy. Może pandemii nie będzie, nie będzie nikt o tym pamiętał. Po to więc robię notatki. Mam numery tel do 90% swoich dłużników. Grzecznie dzwonię, czasem z tydzień zwlekam z wysyłką. Bywają sytuację, że pan X mówi, Pani, 2 mc temu wyjechałem do pracy poza PL, będę za 2 mc. Robię notatkę , podpinam pod niewysłane wezwanie, proszę o meila z infomacją, że od dnia ..przebywa poza krajem, że wraca np. około 10 lutego i wtedy niezwłocznie zgłosi się na wywiad. Nie zdarzyło mi się, by nie przyszli w umówionym dniu, ba- nawet dzwonią jak przyjadą wcześniej czy mogą przyjść.. I pouczam, że następnym razem przed wyjazdem przyjść mają i napisać mi oświadczenie, iż wyjeżdża.Monia1234 pisze:dzień dobry, mam pytanie czy my jako OWD możemy przeprowadzać telefonicznie wywiady alimentacyjne z dłużnikami w dobie Covida? W jednej z tarcz antykryzysowych jest mowa o telefonicznych wywiadach środowiskowych z pomocy społecznej i jest artykuł na to, a jak z funduszem????
Mam taką sytuację ale nie wiem na co się powołać robiąc wywiad telefoniczny.
dzieki
Jeszcze mnie lubią;-)
Oprócz wywiad alimentacyjny telefoniczny - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
O co może chodzić?
zaliczka alimentacyjna raty
Wzór decyzji - odmowa umorzenia zaliczki alimentacyjnej
przychody do 26r.ż
Studia w Londynie
Sprawdzenie czy dłuznik płacił 50% kwoty ustalonych bieżąco alimentów przez ostatnie pół roku
dłużnik spłaca całe zadłużenie
krajowy rejestr zadłużonych
uzyskanie dochodu
KRZ logowanie i zarządzenie
Fa pełnoletnie dziecko jaki skład rodziny
Krajowy Rejestr Zadłużonych
nieznany adres dłuznika alimentacyjnego
wyrównanie Fa
dziecko w DPS a FA
koszty upomnienia