wywiad dla pcpr - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 16 lis 2012, 15:49

Witam,
czy coś się zmieniło odnośnie wywiadów na prośbę PCPR w celu ustalenia odpłatności dla rodzin zastępczych? Jakiś czas temu odmówiłam przeprowadzenia takiego wywiadu, ponieważ nie należało to do moich obowiązków. Jednak znowu dostałam taką prośbę, a jestem po dłuższym urlopie i nie jestem pewna czy coś w tej kwestii się zmieniło, ponieważ zmieniły się I i objaśnienia z tyłu wywiadu również....
~kelia

Napisano: 17 lis 2012, 0:25

PCPR nie może prosić o wywiady bo nie ma takiego przepisu prawa, tylko z kpa rozeznanie sytuacji = protokół
~Ade

Napisano: 18 lis 2012, 1:57

~Ade pogadaj z prawnikiem, wywiad środowiskowy jest szczególną formą protokołu.....
~Grzegorz

Napisano: 19 lis 2012, 1:02

Grzegorz a możesz podać przepis prawa?
~Ade

Napisano: 19 lis 2012, 20:40

to zależy od zarządzenia danego ośrodka, ośrodki obecnie wybierają różne formy są to wywiady środowiskowe jak dawniej lub protokoły w których jest zarys ogólny sytuacji rodzinnej, mieszkaniowej i dochodowej do którego należy dołączyć obowiązujące zaświadczenia o dochodach członków rodziny + wnioski pracownika socjalnego.
~marta

Napisano: 20 lis 2012, 1:23

~Ade nie znam tego przepisu, nawet nie wiem gdzie go szukać, ale takiego sformułowania użył prawnik podczas niedawnego szkolenia dot. wydawania decyzji
~Grzegorz

Napisano: 21 lis 2012, 0:31

Może to się przyda? Art. 52 kpa:
W toku postępowania organ administracji publicznej zwraca się do właściwego terenowego organu administracji rządowej lub organu samorządu terytorialnego o wezwanie osoby zamieszkałej lub przebywającej w danej gminie lub mieście do złożenia wyjaśnień lub zeznań albo do dokonania innych czynności, związanych z toczącym się postępowaniem. Organ prowadzący postępowanie oznaczy zarazem okoliczności będące przedmiotem wyjaśnień lub zeznań albo czynności, jakie mają być dokonane.
Kasia
~Kasia
VIP
Od: 29 mar 2007, 16:54
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x