Wywiad przy decyzjach odmownych? - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 11 paź 2018, 12:57

Witam serdecznie , a że mam w przyszłym tygodniu audyt z dodatków mieszkaniowych chciałbym o coś zapytać, bo to co usłyszałem jest jakimś kuriozalnym wariactwem, oczywiście usłyszałem to od pracownika socjalnego który akurat rozmawiał z audytorem w.s dodatków mieszkaniowych. Czy WY moi drodzy przeprowadzacie wywiad jeśli macie smarować komuś decyzję odmowną?
kamos90
Starszy referent
Od: 20 mar 2017, 9:47
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 11 paź 2018, 13:22

Ustawa nasza opisuje jedną sytuację przeprowadzenia wywiadu i nie jest to przykład wynikający z widma zbliżającej się odmowy. Właściwie wywiad w dodatkach poniekąd służy bardziej "wlepieniu" komuś odmowy (petent skłamał w deklaracji), niż jej uniknięcia.

Zatem jeśli złożony wniosek nie wzbudza naszych podejrzeń, rozpatrujemy go i gdy wychodzi odmowa - wywiad wtedy jest absolutnie pozbawiony sensu. Bo co niby miałby on wykazać? Że jest mniej metrów, niż podał wnioskodawca? :lol: A może petent nie ma piniążków i trzeba się ulitować?

Także, @kamos90, nie przejmuj się niczym, nie denerwuj na zapas, rób dalej swoje. Nie ma żadnych podstaw przeprowadzać wywiadu stojąc u wrót "przedodmowia". Jeśli ktoś uważa inaczej - niech wskaże, gdzie jest to napisane. Brzmi to trochę, jakby pracownik socjalny coś źle zrozumiał.
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 22 paź 2018, 10:45

Też myślę, tak jak Krwawa :-) Ja też nie zawsze robię wywiady przy decyzji odmownej.
Emka2017
Referent
Od: 13 kwie 2017, 9:52
Zajmuję się: FA DM DE

Napisano: 22 paź 2018, 10:51

już po audycie :) Pan wziął 10 odmownych 20 przyznających i generalnie powiedział mi że wszystko jak to robię, robię dobrze, nawet nie wspomniał o robieniu wywiadu po tym jak ktoś dostaje odmowę , jedyne jego małe zastrzeżenie to że nie potrzebnie daje interesantom do podpisu oświadczenia o przetwarzaniu danych osobowych zgodnie z rozporządzeniem PE
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne

Napisano: 22 paź 2018, 11:13

Gratuluję, że już po wszystkim i że wyszło wszystko dobrze. To zawsze pewna satysfakcja. :) A poza tym... z RODO nie ma co przesadzać?
Krwawa
Podinspektor
Od: 09 kwie 2014, 14:46
Zajmuję się:

Napisano: 22 paź 2018, 11:45

no chyba nie, powiedział mi że wnioskodawca przynosząc wniosek z góry zgadza się na przetwarzanie jego danych, także nie ma sensu podsuwać pod nos kolejnego oświadczenia do podpisu :)
kamos90
Starszy referent

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x