wywiad środowiskowy - świadczenie pielęgnacyjne - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 29 gru 2022, 10:21

Witam.
Mam pytanie, wydałam decyzję odmowną w sprawie przyznania świadczenia pielęgnacyjnego (wnuczka wnioskowała na babcię), poszło do SKO, uchyliło decyzję i przekazało do ponownego rozpatrzenia przez organ I instancji. W piśmie SKO wskazało że córka mieszkająca i pracująca w Warszawie (250 km od matki) jako osoba w linii prostej jest zobowiązana do alimentacji, jeśli nie może osobiście zając się matka to może wynająć osoby trzecie do tego. Moje pytanie jeśli wystąpię do MOPSU z wnioskiem o udostępnienie danych-przeprowadzenie wywiadu to jaki wg wam miałby być to wywiad-nr?
prac-soc
Praktykant
Od: 28 maja 2021, 9:23
Zajmuję się: Pracownik socjalny

Napisano: 29 gru 2022, 11:01

Żaden wywiad.

Art.52 kpa W toku postępowania organ administracji publicznej zwraca się do właściwego terenowego organu administracji rządowej lub organu samorządu terytorialnego o wezwanie osoby zamieszkałej lub przebywającej w danej gminie lub mieście do złożenia wyjaśnień lub zeznań albo do dokonania innych czynności, związanych z toczącym się postępowaniem. Organ prowadzący postępowanie oznaczy zarazem okoliczności będące przedmiotem wyjaśnień lub zeznań albo czynności, jakie mają być dokonane.

Pismo z prośbą o wezwanie Pani w celu złożenia wyjaśnień, o które prosi SKO. Poza tym coś dziwnie napisałaś to ci niby chce SKO, bo córka może być zwolniona z obowiązku tylko jak ma znaczny stopień niepełnosprawności. Jest to pokłosie uchwały NSA, doczytaj jeszcze raz decyzję SKO.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x