a wiesz co, zadzwoniła do pierwszego lepszego ZK i powiedziano mi, żeby jak to nazywasz rozeznac sytuację, czy wogóle spotkac sie z osadzonym w celu przeprowadzenia wywiadu czy odebrania od niego jakiegokolwiek oswiadczenia musisz mieć zgode sądu lub prokuratora. Pozdrawiam i życzę owocnych spotkań z osadzonymiElmer pisze:wysyłasz prośbę o rozeznanie sytuacji - art. 52 kpa. Dobrze jest także zażądać od dłużnika oświadczenia.
Dajesz odmowę
ok, więc wyjasnij mi taką kwestię (taki kazus). Na terenie własciwości mojego OPS jest ZK w którym przebywa dłuznik Jan K., w dniu 09-03-2017 r. pan Elmer przysłał do ośrodka wniosek o rozeznanie sytuacji na podstawie art. 52 KPA. Co ja mam zrobić???? wezwać dłuznika, niby jak? a o niczym innym art. 52 nie mówiElmer pisze:ha ha ha ha ha przecież ja się z nim nie spotykam i nie proszę o spotkanie ha ha ha ha![]()
Podobno poisanie do ZK jest bezprawiemElmer pisze:wniosek o podjęcie działań przesyła się do OWD. ZK nie jest miejscem zamieszkania, a OPS właściwy dla danego ZK nie jest OWD.
Pisanie do ZK jest jest bezprawiem
skończ już to pisanieElmer pisze:przecież nie będę pisał do OWD tylko do ZK
![]()
![]()
![]()