Wniosek o wszczécie/Zaliczka Alim - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 07 mar 2017, 16:34

Dłużnik alimentacyjny miał rozłożone na raty należności z FA. Wobec tego umorzone egzekucje z wynagrodzenia i dłużnik spłacał raty wg naszego harmonogramu. Spłacił zaległości, jednakże pozostaje mu jeszcze zaległość z zaliczki alimentacyjnej i teraz ponownie chcę aby komornik mu potrącał z wynagrodzenia. Wysyłam po prostu zwykły wniosek o ponowne wszczęcie egzekucji czy wniosek o przyłączenie do postępowania egzekucyjnego.
Gość

Napisano: 07 mar 2017, 21:33

nie do konca rozumiem o co Ci chodzi, ale może dluznik sam zechce splacic zaliczke bez potrącen komorniczych z wynagrodzenia....kto chce, żeby komornik ponownie potracał?
"Bądź dobrej myśli
bo po co być złej"
Stanisław Lem
legalna 01
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 kwie 2015, 14:01
Zajmuję się:

Napisano: 08 mar 2017, 8:10

No właśnie nie bardzo sam chcę dalej. Dlatego chcemy ponownie skierować egzekucję, by komornik mu potrącał, ale nie bardzo wiem jak ten wniosek przygotować, na jakie ustawy sie powołać i czy to ma być wniosek o przyłączenie do postępowania egzekucyjnego?
Gość

Napisano: 29 mar 2017, 11:51

Wniosek o przyłączenie się do egzekucji tych świadczeń, powołując się na dezycje wczesniej doręczoną lub doręczyć nową ostateczną decyzję.
Komoras
Praktykant
Od: 29 mar 2017, 9:56
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x