zajrzyj do słownika JPa znasz definicje bezprzedmiotowości?
zajrzyj do słownika JPa znasz definicje bezprzedmiotowości?
Ja nie muszę, wydaje mi się, ze Ty powinieneś. Nie możesz stwierdzić wygasnięcia decyzji tak po prostu, bo chcesz. Jaki jest w tym interes strony?brodafix pisze:zajrzyj do słownika JP
w KPA w art. 162 jest mowa: ... gdy leży to w interesie społecznym lub interesie strony.Ja nie muszę, wydaje mi się, ze Ty powinieneś. Nie możesz stwierdzić wygasnięcia decyzji tak po prostu, bo chcesz. Jaki jest w tym interes strony?
nie wiem po co te nerwy ? ty możesz powiedzieć swoje zdanie ja mówię swoje i tyle w temacieJesli chcesz dalej wywodzić się na temat swoich racji (wątpliwych) to beze mnie. Miłego dnia!
Zgodnie z utrwaloną regułą wnioskowania stosowaną podczas procesu dokonywania wykładni norm prawnych, jeżeli można coś więcej to można i mniej (argumentum a maiori ad minus). Dlatego dopuszczalne jest przyznanie dodatku na okres krótszy niż 6 miesięcy i odmowa za dalszy. Zgodnie z treścią wyroku Naczelnego Sądu Administracyjnego z dnia 11.10.2006 r. sygn. akt I OSK 1383/05 organ przyznaje świadczenie za okres, za który spełnione są przesłanki i odmawia za pozostały, bo jest ono podzielne i nie musi obejmować zawsze 6 miesięcy.
w tym konkretnym przypadku wystarczy, że osoba, która przyjmuje wniosek będzie zwracała uwagę do kiedy jest zawarta umowa najmuGdzie jest napisane, ze nalezy zgłaszać zmiany, jak w innych ustawach?