jeżeli jest informacja, że od 1 lipca nie mieszka to należy za lipiec zwrócić się o zwrot nienależnie pobranego dodatku. Ja pismo wysyłam do zarządcy, bo to do zarządcy lokalu przelewam dodatek (nigdy u mnie nie ma problemu ze zwrotemMańka pisze: ↑04 wrz 2023, 11:51Osoba 22 czerwca złożyła wniosek na DM na wynajmowany lokal. Został jej DM przyznany od lipca i wypłacony. Po 10 lipca właścicielka lokalu informuje telefonicznie, że ww. osoba od 1 lipca nie mieszka już w wynajmowanym lokalu. Co należy zrobić? DM za sierpień już nie wypłaciłam wstrzymałam.Po czym dnia 1 sierpnia przychodzi przychodzi ta sama wnioskodawczyni i składa wniosek na nowy lokal. Masakra co powinno się zrobić ze starą decyzją i czy można bez zakończenia tamtej sprawy przyznać nowy dodatek na nowy lokal?
wszytko możesz załatwić jedną decyzją stwierdzającą wygaszenieDziękuję, tylko problem w tym ,że Pani ryczałt miała w banku wypłacony. To wygasić i wezwać do zwrotu? Tylko jaka podstawa prawna? I czy wygaszająca decyzja wystarczy i wezwanie z jaką podstawą prawną?