Został wysłany do SKO wniosek o stwierdzenie nieważności decyzji, SKO nie doszukalo się tutaj decyzji wydanej w sposób rażący , zalecili wznowić postępowanie administracyjne. Zatem wysłałam postanowienie o wznowieniu podstepowania administracyjnego i tak dla zasady odczekałam ponad tydzień. Teraz wiem ze mam uchylić świadczenie i odmówić od kwietnia 2016 a potem oczywiście w dalszym etapie zadać np i zwrotu. Tylko moje pytanie czy ja już teraz mogę gdy tak odczekałam dla zasady ten tydzień czy ja mogę od razu po tym postanowieniu wydawac decyzje czy muszę przed tym zawiadomić stronę jeszcze o wszczęciu postępowania w sprawie uchylenia I odmowy, a może to moje postanowienie było już wszczęciem tylko ja jej tam nie pisałam o tym ze ma te 7 dni na zapoznanie się etc? Proszę o poradę to pierwsza moja taka sprawa. Pozdrawiam
wzowienie postepowania bylo tym o czym mialas strone zawiadomic i to zrobilas wysylajac jej postanowienie o wznowieniu..ucylenie decyzji a potem odmowa przyznania swiadczen sa wynikiem tego wlasnie wznowienia,wiec nie ma tu zadnego nowego wszczecia, przed wydaniem decyzji powinnas , zgodnie z art. 10 kpa, poinformowac strone,ze moze sie zapoznac z zebranym materialem dowodowym i wniesec ewentualne zadania czy co tam, wiec jesli tego nie zrobilas w postanowieniu o wznowieniu to lepiej to jeszcze wyslij