Witam.
Mam dłużnika, który nie stawił się na wywiad alimentacyjny w związku z tym wydałam decyzje o uznaniu za dłużnika następnie wysłałam wniosek o zabranie prawa jazdy. Dłużnik po otrzymaniu zawiadomienia od Starostwa o wszczęciu postępowania w sprawie zabrania prawa jazdy zgłosił się do naszego Ośrodka z pretensjami dlaczego zabieramy mu prawo jazdy, że nie mógł stawić się na wywiad bo był w złym stanie zdrowia i przedstawił karty inf z pobytu w szpitalu. Pan wezwanie na wywiad odebrał 12.12.16, od 19.12.16 przebywał w szpitalu. Nie skontaktował się z OWD o wybór terminu przeprowadzenia wywiadu. Jeszcze w miedzy czasie radca prawny pełnomocnik dłużnika złożył wniosek o wznowienie postępowania zakończonego wydaniem decyzji w przedmiocie uznania dłużnika za uchylającego się od zobowiązań alimentacyjnych. Dłużnik przedstawił nam dokumentu z organów właściwych wierzycielek (które są dwa) z których wynika, że nie miałam podstaw do wydania ww. decyzji ponieważ pan wpłacał 50% zasądzonych alimentów zarówno w jednym jak i w drugim ośrodku. Podczas analizy sprawy okazało się że Komornik który prowadzi dwie sprawy do każdej z nich ma nadane dwa nr sprawy (KMP) dla jednej wierzycielki. Prosząc o inf. komornika przed wydaniem dec. o wpłatach w okresie 6m-cy powołałam się na KMP które od zawsze figurowało w aktach sprawy z których wynikało że dłużnik dokonywał śmiesznych wpłat zarówno w jednej jak i drugiej sprawie a o nr drugim KMP nie miałam pojęcia. Czy ktoś może miał podobna sytuacje i wznawiał postępowanie i jak ma takie postanowienie wyglądać?