wznowienie postępowania- wyższy dodatek - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 29 mar 2022, 12:17

Witam,czy ktoś podzieliłby się doświadczeniem albo wiedzą w takim temacie.
Mam wnioskodawcę, który w wyniku wznowienia postępowania ( wyszło na jaw ,że gospodarstwo jest 6-cio a nie 5-cio osobowe) dostałby wyższy o parę złoty dodatek niż ten przyznany. Czyli taka "nagroda"za to,że nie wpisał jednego członka gospodarstwa. Co byście zrobili w tej sytuacji?
proszę o podpowiedzi
jolasz
Stażysta
Od: 06 sty 2021, 13:05
Zajmuję się: DM

Napisano: 29 mar 2022, 12:51

Nie wznawiałabym. Skąd wiesz ile ich tam faktycznie mieszka?? dlaczego nie wpisał wszystkich? a śmieci za ile osób mu policzyłaś?
MagataK
Stażysta
Od: 11 cze 2021, 14:11
Zajmuję się: DM/DE/ST

Napisano: 29 mar 2022, 13:31

wyszło przy dodatku osłonowym, przyznała się ,że jest ich więcej ale nie napisała,bo myślała,że nie musi, ma dziecko w rodzinie zastępczej,raczej chodziło o to,że pewnie myślała,że jej policzymy rodzinę zastępczą ( śmieci i wodę z kanalizacją przeliczamy jak mniej mieszka niż jest zgłoszone w administracji, nie będziemy podwyższać komuś wydatków a w interesie najemcy jest dbać o to, by zgłaszać osoby nie mieszkające , chociaż powinien też mieszkające ale to już nie jest interes, to tak na marginesie)
jolasz
Stażysta

Napisano: 29 mar 2022, 13:50

Pamietac nalezy ze wznawiajac postepowanie w sprawie wniosku złozonego przed 1 lipca 2021 r., nalezy sprawe rozpatrzyc według nowych przepisów. Nalezy wiec przemyslec czy warto wznawiać postepowanie. Moze okazac sie ze przyznamy "nagrodę" za oszustwo w postaci wiekszego dodatku.
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 29 mar 2022, 14:05

skoro dodatek osłonowy to wyszło to teraz w lutym...( i wniosek złożony w styczniu br) właśnie o to chodzi,że wyjdzie w nagrodę kilka złotych wyższy a co mam z tym zrobić skoro o tym wiem?
jolasz
Stażysta

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x