wzor podania do opieki spolecznej
Re: wzor podania do opieki spolecznej
podanie do osrodka pomocy społecznej dla kogos kto jest chory.nie wiem jak napisać,bo mam to na jutro do szkoły,pomóżcie mi.!
chciałabym sie dowiedziec czy mi przysługuje pomoc.poniewaz mam 15sta miesiecznego synka,naerzeczony we wiezieniu za jazde po pijaku na pół roku ja na kuroniowce mam kredyty w wysokosci kuroniowki wiec na zycie nie zostaje nic mieszkam u tesciow osobne kuchnie lazienka i pokoje ogolnie osobne wejscia,czy przysługuj mi jaka kolwiek pomoc zostałam bez grosza a raty musze płacic.prosze o odpowiedz
chce sie dowiedziec czy przysluguje mi pomoc z gops. aktualnie jestesmy z mezem bezrobotni-oboje zarejestrowani w pup bez prawa do zasilku, mamy 5letniego syna, mieszkamy u moich rodzicow. ja z synem jestesmy zameldowani w innym miescie, a maz u swoich rodzicow ale w tej samej miejscowosci w ktorej mieszkamy. czy sprawa meldunku bedzie jakims problemem dla pracownika socjalnego? czy maz moze sie zwrocic do gops-u chocby po zasilek rodzinny? jakie dokumenty musimy przedstawic gops? prosze o szybka odp. gdyz koncza nam sie powli oszczednosci a nigdy wczesniej nam nic sie nie \"nalezalo\" z gops. z gory dziekuje za info.
dzień dobry mam takie pytanie, nie wiem o jakie zasiłki mogę się starać z MOPS-u ma pół roczne dziecko, z MOPS-u dostaje zasiłek rodzinny w kwocie 68 złotych miesięcznie, mieszkam z narzeczonym i dzieckiem u jego rodziców, obydwoje jesteśmy bezrobotni bez prawa do zasiłku (ja od 20 maja, narzeczony od lutego nie może znaleźć żadnej pracy, nie ma dla niego żadnych ofert pracy jako budowlaniec) i nie przysługuje mi zasiłek dla bezrobotnych gdyż w pracy którą miałam przed zajściem w ciąże miałam zbyt niską podstawę do wyliczenia zasiłku, z dniem porodu zakład pracy rozwiązał ze mną umowę o pracę, do 15 maja byłam na urlopie macierzyńskim, na dzień dzisiejszy jesteśmy na utrzymaniu moich przyszłych teściów, oni obydwoje są na emeryturze matka mojego narzeczonego ma ok 900 złotych emerytury z czego ponad połowa idzie na spłaty kredytów a druga część na opłaty za mieszkanie, mieszkamy w mieszkaniu socjalnym bez prawa do własności, chciałabym się dowiedzieć jakie dokumenty muszę przedstawić w MOPS-ie aby starać się o pomoc w postaci jedzenia i czy jest możliwość starania się o jednorazową pomoc finansową na zakup szczepienia dla dziecka, 19 czerwca mamy iść na 3 szczepienie przeciwko rotawirusowi poprzednie 2 szczepionki zakupiłam z becikowego które dostałam z MOPS-u ale teraz nie mam pieniędzy żeby wykupić ta 3 dawkę szczepienia, czy mogę w ogóle starać się o pomoc na to szczepienie?? bo jest ono dodatkowe kosztuje 280 złotych proszę o pomoc to dla mnie ważne dziękuje za wszystkie odpowiedzi proszę o odpowiedzi tutaj lub jeśli to jest możliwe na mój adres mailowy [email protected]
jakie naleza mi sie pomoce
jestem matka samotnie wychowujaca dwoje dzieci w wieku 17 i 16 lat ,ojciec dzieci przebywa obecnie w zakladzie karnym ,jestem osoba niepelnosprawna i pracuje w zakladzie pracy chronionej dodatkowym dochodem sa alimenty zapytuje czy nalezy mi sie jaka kolwiek pomoc z tytulu samotnej matki i czy to prawda ze sa swiadczenia na dzieci ktore mozna uzyskac gdy ojciec dzieci jest w zakladzie karnym >??
mam pytanko jak dostałam zasiłek okresowy i np.odebrałam 15 lutego czy mogę w twm samym miesiącu pisać dalej o pomoc proszę o krótką odpowiedż
Oprócz wzor podania do opieki spolecznej - Wzory pism przeczytaj również:
pomoc finansowa na operacje
może brać fundusz
Pismo o przeprowadzenie wywiadu
Fundusz alimentacyjny
wzór decyzji odmawiającej z powodu skuteczności egzekucji
hej ma ktoś POSTANOWIENIE o przekazaniu dokumentu do organu właściwego dłużnika celem załatwienia według właściwości terytorialn
pismo do dłużnika
Fundusz Alimetacyjny
do organu właściwego dłużnika celem załatwienia według właściwości terytorialnej gdyż zostało przesłane do niewłaściwego organu.
wzór umowy-zlecenia z asystenetem
wywiad
wzór decyzji-zgon dlużnika
do sadu
Wzór wezwania do uzupełnienia brakujących dokumentów !!!!
do OOW
Jak poprawnie?