wzór uchwały

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Rejestratorka

Re: wzór uchwały

Post autor: Rejestratorka »

Ktoś ma problem z interpretacją słów trójcy. Jak dla mnie też nie wypowiedziała się wprost o konieczności wyznaczania przez RG ops, a raczej w przeciwną stronę. Problem polega na tym, że w każdym mieście są różne opinie i gubią się osoby odpowiedzialne. Dlatego lepiej słuchać wykładni sądowniczej która już wypowiadała sie w kwestii zlecania zadań przez RG, jako niewłaściwe i przekraczające kompetencje RG.
Alka
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Alka »

Uchwały już są w niektórych gminach i co Wy na to?
lolka 27

Post autor: lolka 27 »

u nas dzisiaj podjęli, teraz wójt upowazni kier ops i innych na jego prośbe
Awatar użytkownika
Sipera
Starszy referent
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań
Kontakt:

Post autor: Sipera »

święta trójca na spotkaniu w Poznaniu w UW powiedziała, ze w zwiazku z wątpliwościami, w terminie 1-2 dni wyda oficjalne stanowisko Ministerstwa w tej sprawie. Spotkanie było we wtorek 23 lutego. Milczą.
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
kawa i ciasto

Post autor: kawa i ciasto »

Myślą. Może zabrakło ozdobnej papeterii a oni chcieli, żeby było ładnie 8-)
ops22

Post autor: ops22 »

Stanowiska wam potrzeba do nauki czytania? Jakie znowu bzdurne uchwały wymyślacie? Jaka znowu uchwała rady gminy do przekazania 500 do um/ug czy ops?
Czy wy juz do cna mózgi macie wyprane?
Jak wół art. 10, jak wół art. 53 wskazaujay na stosowanie przed 1 kwietnia art. 10 - PISEMNE UPOWAZNIENIE WYDANE PRZEZ WÓJTA, BURMISTRZA LUB PREZYDENTA. KONIEC KROPKA
Przestanicie w koncu sie kompromitowac?
Iza1

Post autor: Iza1 »

Jak wół to chyba Ty jesteś upoważnienie to dopiero wójt daje kierownikowi po uchwale rady gminy a art 10 czy 53 o tym pisze ,ze organ gminy wyznacza
gminastara

Post autor: gminastara »

iza "geniuszu prawa" zadzwoń sobie do swojego uw to się dowiesz co wojewoda zrobi z taka twoja uchwałą.
Ogarnij się i przestań bzdury wymyślać i kompromitować się
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

a po co ci ta uchwała? Nowy organ tworzą czy przekazują do istniejącego?
Jak do istniejącego organu to nie trzeba żadnej uchwały
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Iza1

Post autor: Iza1 »

geniusz prawa to chyba mój UW i radca prawny który wyraził swoja opinię ,ze nie zarządzenie a uchwała.
ODPOWIEDZ