mam poważny problem potrzebuję pomocy...napiszę w prost za miesiąc maj 2014r. wypłaciłam całość ZDO czyli 520 zł zamiast 242,70 więc obecnie mam zrobione wszczęcie i tyle...nie wiem jak to popchnąć do przodu żeby było ok, kobieta chce dobrowolnie oddać nie ma problemu ale jak mam to zrobić czy w chwili kiedy minął termin wyjaśnień mogę zrobić windykację? Wydam termin i kobieta wpłaci zgodnie z decyzją...czy powinnam zrobić decyzję o nienależnie pobranym i dopiero windykację? Może ktoś miał podobny problem? Potrzebuję porady co do podstawy prawnej... POMOCY
program przyznał całość świadczenia a ja nie dopatrzyłam że na liście wypłat poszła cała wypłata 520 a nie jak za te 14 242,70 :/ rozmawiałam z ta kobieta ona nie widzi problemu i to odda tylko jak mam postąpić żeby w dokumentach było ok? jakich podstaw prawnych użyć i czym się wesprzeć ?
dziękuję zrobiłam wszczęcie jutro już mija termin i chciałabym aby to szybko poszło tym rokiem najlepiej...jutro wyślę decyzję zmieniającą ale nie mogę przecież wydać decyzji wstecz uchylającej jak to poprowadzić? jak prawidłowo uchylić za połowę maja? później dec. o nienależnie pobranym i windykacja?
no to jaka decyzje chcesz zmieniac? przeciez decyzje masz dobrze...tylko wyplacilas nie tak jak [przyznalas...w tym przypadku wystarczy,ze kobieta wplaci na wsze konto roznice i po sprawie...mozesz zrobic notatke i tyle..tu nie ma mowy o nienaleznych