Mam Panią, która zwolniła się z pracy aby opiekować się niepełnosprawną matką (mama ma orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności). Złożyła wniosek o SZO i wszystko byłoby piękne i bezproblemowe gdyby nie wywiad środowiskowy a w nim opis, że: ,,Pani X oświadczyła, że pomaga niepełnosprawnej matce przy codziennych pracach np. przynosi drzewo, sprząta, myje naczynia czy zmienia pościel." No i ja teraz nie wiem co robić ??? Czy też dalibyście odmowę czy nie czepiać się i przyznać ?? Podpowiedzcie proszę, ciekawa jestem Waszych opinii.
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
No ze względu na opiekę jaką sprawuje. Przynieść drzewo czy zmienić pościel to może wykonać (a nawet powinien) każdy wobec swojego rodzica. Czy więc mam nie brać pod uwagę tych czynności które ona wykonuje wobec swojej matki, tylko ze względu na spełnione inne przesłanki przyznać SZO ?