nie bardzo wiem o co pytasz:) o wyplate jakiego dodatku chodzi? przyznanego i nie wyplaconego? nie wplaconego bo uchylilas prawo, bo nie doniesli zaswiadczenia? nie wyplaconego bo wstrzymalas wyplate swiadzen w zwiazku z niedostarczeniem w terminie zaswiadczenia lub oswiadczenia? czy jeszcze jakos inaczej ?:D
jesli wstrzmalas wyplate a teraz strona udzielila wyjasnien to wznawiasz wyplate i tyle...mam nadzieje,ze wsztrzymalas wyplate wszystkich swiadczen a nie tylko tego dodatku:) i strona zostala przed tym wezwana do zlozenia zaswiadczenia badz oswiadczenia pod rygorem wstrzymania, a po wstrzymaniu zawiadomiona,ze wyplata zostala wstrzymana w zwiazku z niewywiazaniem sie w terminie...
pewnie sie nalezal,ale jak sie wzywa do wyjasnien to grozi sie wstrzymaniem wyplaty wszystkich swiadczen:) wtedy szybciej sie wywiazuja;-)
ja nie widze w ustawie takiej mozliwosci,zeby wstrzymac wyplate tylko czesci swiadczen rodzinnych...ktos mial doniesc zaswiadczenie lub oswiadczenie, nie zrobil tego w terminie - to powinien zostac wezwany pod rygorem wstrzymania wyplaty ...przyjdzie i wyjasni ze dziecko sie nie uczy - uchylasz prawo, nie przyjdzie i nic nie wyjasni czy uczy sie czy nie uczy - wstrzymujesz wyplate wszystkiego
wiec moim zdaniem zle zrobilas:) a wsztrzymalas wyplate dodatku jakos tak na pismie czy tylko po prostu nie wyplacilas?:)