za duży zwrot zaliczki
za duży zwrot zaliczki
Witam
mam problem gdyż od komornika dostałem zbyt duży zwrot dotyczy zaliczki alimentacyjnej tzn komornik oddał mi 150,00zł za dużo zostało to przekazane 50/50 państwo a gmina. Wierzycielka pobiera od października fundusz alimentacyjny co mam teraz zrobić czy ktoś miał może taki przypadek jak tak to napiszcie jak to zrobiliście.
Pozdrawiam i pliss pomocy
mam problem gdyż od komornika dostałem zbyt duży zwrot dotyczy zaliczki alimentacyjnej tzn komornik oddał mi 150,00zł za dużo zostało to przekazane 50/50 państwo a gmina. Wierzycielka pobiera od października fundusz alimentacyjny co mam teraz zrobić czy ktoś miał może taki przypadek jak tak to napiszcie jak to zrobiliście.
Pozdrawiam i pliss pomocy
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: za duży zwrot zaliczki
jak pobiera fundusz to najpierw spłata funduszu
no tak ale ten zwrot był przekazany do nas i od nas jeszcze przed przyznaniem funduszu alimentacyjnego
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
to nie sprawdzasz wpłat?
sprawdzam i zgłaszałem to księgowej że wpłacił za dużo i że chyba trzeba było by oddać na bieżąco ale w tym nawale we wrześniu zapomniała o tym i teraz się odzywa co ma z tym robić dalej
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
niech sie teraz księgowa martwi
nie jest to takie łatwe gdyż u nas w ośrodku wszyscy rozwiązujemy problemy razem a ja nie przypominałem jej o tym więcej gdyż wydawałem decyzje tak ze trochę czuję się odpowiedzialny za to. Nie masz pomysłu jak to rozwiązać ?
moze ktos jeszcze wplaci to poczekaj i przelejecie potem mnie do bdużetu i informacje tylko se zrobicie w akta
Oprócz za duży zwrot zaliczki - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
kontrole zaliczek
dług
dłużnik prosi o umorzenie...
zaliczka
Czy wystawiamy Pit 8C przy umorzeniu dłużnikowi zaliczki
komorik
podstawa prawna
uchylenie decyzji o przyznaniu decyzji
decyzja odmowna odnośnie umorzenia zaliczki alimentacyjnej
Szkolenie z FA w Warszawie
szkolenie 20 luty 2009 Elbląg
24.02. Jelenia Góra, 23.02 Zielona Góra, 27.02 Lublin-szkolenie z zakresu zaliczki alimentacyjnej i świadczeń rodzinnych
wygaśnięcie zaliczki alim.
Czy zaliczki były nienależne?
5%
umorzenie decyzja czy pismo