dłużnik prosi o umorzenie...
dłużnik prosi o umorzenie...
Miałam podanko dłużnika o umorzenie ZA, był już wywiad i nie kwalifikuje się do umorzenia. Czy możecie podpowiedzieć jak ma wyglądać pisemko dla niego, że nie wyrażamy na to zgody?
Re: dłużnik prosi o umorzenie...
nie pisemko tylko decyzja odmawiająca umorzenia z uzasadnieniem dlaczego nie ma podstaw do umorzenia
- Tom.
- Administrator
- Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)
- Kontakt:
decyzja o odmowie umorzenia zadłużenia
siedziałem w areszcie,żona została z dwójką dzieci zwróciła się do opieki społecznej o pomoc zostały przyznane jej alimenty.nie miałem pracy w areszcie więc alimenty wypłacała gmina,gdy wyszedłem na wolność okazało się że mam to wszystko spłacić,komornik zgodził się żeby spłacać w ratach.przez rok spłacałem regularnie ,przez trzy miesiące nie wpłacałem bo nie mogłem,w tym miesiącu wpłaciłem ale przyszło zawiadomienie o zajęciu wynagrodzenia przez komornika.z tego co mi zostanie nie utrzymam rodziny.
a zona myslala ze zaliczka alimentacyjna to pomoc bezzwrotna? a pobiera teraz swiadczenia z funduszu?
tak myślała że zaliczka jest bezzwrotna.nic teraz nie pobiera żadnych świadczeń.
drogi Tomaszku zatem zakasaj rekawki i do pracy-trza oddać dług. Dlaczego ja i inni obywatele mamy utrzymywać Twoje dzieci - tylko dlatego że siedziałaeś w pier..dlu. Mnie ledwo starcza od 1-go do 1-go. mam dwoje dzieci a jeszcze z moich podatków ponoszę koszty wypłaty FA, zaliczek itp qw tym i dla Twoich dzieci.
Oprócz dłużnik prosi o umorzenie... - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
decyzja SKO
Nasza-Klasa profil
umorzenie zaliczki
koordynacja jeszcze z ZA
spr. jednor. cz. b i c
decyzje warunkowe
kontrole zaliczek
dług
zaliczka
Czy wystawiamy Pit 8C przy umorzeniu dłużnikowi zaliczki
komorik
podstawa prawna