Za wysokie dochody - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 21 kwie 2023, 12:23

Kobieta złożyła wniosek w kwietniu. Załączyła dochody za połowę lutego i marzec. Styczeń i kilka dni lutego - nie. Telefonicznie poinformowałam Ją, że musi donieść brakujące dochody. Okazało się, że w styczniu i części lutego dochody miała wysokie, przekraczające te 2538,46 ( mieszka sama). Zdecydowała, ze teraz daruje sobie wnioskowanie o dodatek ze względu na duże dochody. Jaka jest procedura w takiej sytuacji? Ma wycofać wniosek? Napisać mi jakieś oświadczenie?
mmartyna
Stażysta
Od: 09 sty 2023, 11:48
Zajmuję się: DM

Napisano: 21 kwie 2023, 12:27

mmartyna pisze:
21 kwie 2023, 12:23
Kobieta złożyła wniosek w kwietniu. Załączyła dochody za połowę lutego i marzec. Styczeń i kilka dni lutego - nie. Telefonicznie poinformowałam Ją, że musi donieść brakujące dochody. Okazało się, że w styczniu i części lutego dochody miała wysokie, przekraczające te 2538,46 ( mieszka sama). Zdecydowała, ze teraz daruje sobie wnioskowanie o dodatek ze względu na duże dochody. Jaka jest procedura w takiej sytuacji? Ma wycofać wniosek? Napisać mi jakieś oświadczenie?
trzeba było wysłać wezwanie albo art 64 par 2 kpa
Art. 64. § 2. Jeżeli podanie nie spełnia innych wymagań ustalonych w przepisach prawa, należy wezwać wnoszącego do usunięcia braków w wyznaczonym terminie, nie krótszym niż siedem dni, z pouczeniem, że nieusunięcie tych braków spowoduje pozostawienie podania bez rozpoznania.
albo z naszej ustawy art. 7 ust 13
albo niech Pani napisze podanie o wycofanie wniosku złożonego i wtedy umorzysz postępowanie :)
:-)
VIP
Od: 20 mar 2017, 12:49
Zajmuję się: DM, DE

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x