Zabrać czy nie zabrać prawo jazdy?

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
Edyttta
Referent
Zajmuję się: świadczenia rodzinne, fundusz alimentacyjny
Kontakt:

Zabrać czy nie zabrać prawo jazdy?

Post autor: Edyttta »

Organ właściwy wierzyciela przysłał wniosek o podjęcie działań u dłużnika. Wysłaliśmy wezwanie na wywiad. Pismo odebrał dłużnik. I nie zgłosił się na wywiad. Uruchomiliśmy procedurę tj. zawiadomienie o wszczęciu, następnie wydaliśmy decyzję o uchylaniu i na koniec wniosek o ściganie do prokury. Okazuje się, że dłużnik odebrał tylko wezwanie na wywiad. Następne pisma były awizowane i nie odebrane. Miałam już wysyłać wniosek do zabranie prawa jazdy (mam odpowiedź z CEPIK, że posiada) i niespodzianka. Dłużnik zadzwonił, że nie mieszka na terenie naszej gminy. Podał adres innej gminy gdzie mieszka. Zastanawiam się, czy występować w wnioskiem o zabranie prawa jazdy skoro nie jestem organem właściwym dłużnika. Powiadomię organ właściwy wierzyciela, ze nie jestem owd. I myślę, ze na tym zakończę. Nie będę wysyłać wniosku o zabranie prawa jazdy. Dobrze myślę?
asku88
Praktykant
Zajmuję się: SR, SW, FA, KDR, DO
Kontakt:

Re: Zabrać czy nie zabrać prawo jazdy?

Post autor: asku88 »

Cześć. Jestem świeżo po szkoleniu. Dobrze myślisz. Powiadom owd, że nie jesteś już owd. Nowy owd powinien sprawę poprowadzić dalej.
młoda

Re: Zabrać czy nie zabrać prawo jazdy?

Post autor: młoda »

na telefon to nie zgłoszenie. Niech dłużnik napisze oficjalne pismo do OPS-u od kiedy nie zamieszkuje na twoim terenie i wtedy podejmiesz decyzję co robić.
ODPOWIEDZ