Zachowaj trzeźwy Umysł - Uzależnienia, Bezdomność

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 03 lut 2014, 14:02

Czy ktoś z Was, chodzi mi o gminy bierze udział w tym projekcie? i czy warto
~jolka

Napisano: 04 lut 2014, 11:00

ponawiam pytanie
~jolka

Napisano: 04 lut 2014, 12:46

Jak masz czas i pieniądze . ja po konsultacji z innymi gminami nie przystąpiłam nigdy do tego programu
~klio

Napisano: 04 lut 2014, 13:20

A dlaczego?
~jolka

Napisano: 04 lut 2014, 13:21

jakie były ich argumenty
~jolka

Napisano: 04 lut 2014, 13:55

brak zachwytu z jego realizacji . ale próbuj. tak jak pisałam ja mam bardzo małe środki ,więc wybieram te programy sprawdzone i tańsze.
~klio

Napisano: 04 lut 2014, 14:05

a możesz podpowiedzieć coś na temat tych programów które ty realizujesz. Dopiero przejęła profilaktyke i szukam czegos ciekawego ale jeszcze nie mam obycia w tych sprawach
~jolka

Napisano: 04 lut 2014, 15:47

a co robili twoi poprzednicy. Może warto ich się podpytać ,chyba , że chcesz wprowadzić coś nowego. Duzą twoja gmina ?. A co już robisz?. Nie warto zaczynać od nowości. Uważam ,że program na 2014r masz opracowany i przyjęty więc musisz go realizować .
~klio

Napisano: 04 lut 2014, 15:55

Tak, na ten rok wszystko jest opracowane, ale góra wymaga wprowadzenia zmian, dlatego zmienili osobę która miałaby sie tym zajmować. Tamta pani przeszła na emeryturę i szła po najmniejszej lini oporu. Nie mam pomocy i szukam sama czegoś nowego co mogłabym zaproponować na nowy rok. Gmina ma 12000 tys. ludzi.
~jolka

Napisano: 04 lut 2014, 16:15

Nawiąż kontakt ze szkołami . jakie oni widzą potrzeby. Ja bym pirwsze przeprowadziła diagnozę dot. alkoholu ,narkomanii ,ewentualnie innych problemów . Będziesz wiedziała w jakim kierunku się poruszać . Ja stawiam na profilaktykę w szkołach. Na początku szkoły opracowywały mi programy we własnym zakresie dostosowane do swoich potrzeb i wspólnie były realizowane. Ja mam gminę ok 6tys . Mam dużo mniejsze środki, ale uważam że właściwie je wydatkuję . Muślę zże świetlicę , punkt kons i Klub AA masz . Czasami korzystałam ze szkoleń , jeżdziłam na konferencje . Styczność z innymi gminami. Czasami podkradałam coś nowego od nich.
~klio

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x