zaginięcie wnioskodawcy - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 10 paź 2016, 13:46

Co mam zrobić w przypadku zaginięcia matki dzieci, która jest wnioskodawcą i ma przyznane św. Mąż dostarczył zaświadczenia z policji i złożył wniosek. Na jakiej podstawie uchylić decyzję na matkę? Nie mogę znaleźć art. o zaginięciu..., czy mogę powołać się na art. 28 ? Wszczęcia postępowania chyba nie będę robić bo komu mam je wysłać...
kala123

Napisano: 10 paź 2016, 14:04

Zobacz rozp. Min. Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej z dnia 18 lutego 2016 r. w sprawie sposobu i trybu postępowania w sprawach o świadczenie wychowawcze (Dz. U. z 2016 r. poz. 214)
Tam masz to opisane dokładnie paragraf 7 ust. 1 i 2 czytaj cytuję.

§ 7. 1. W przypadku gdy małżonek osoby otrzymującej świadczenie wychowawcze lub ubiegającej się o świadczenie
wychowawcze zaginął, osoba składająca wniosek o świadczenie wychowawcze do wniosku dołącza zaświadczenie właściwej
w sprawie jednostki Policji o przyjęciu zgłoszenia zaginięcia małżonka, a w przypadku cudzoziemców − właściwej instytucji.
2. Ustalając dochód rodziny, nie uwzględnia się dochodu zaginionego małżonka, a ustalając dochód w przeliczeniu na
osobę w rodzinie, nie uwzględnia się tego małżonka.
adlublin
Praktykant
Od: 07 paź 2016, 7:14
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem