zakład karny a wniosek o podjęci działań

Wybrane tematy:
fundusz a spokrewniona rodzina zastętcza Art.209 a obcokrajowiec bez adresu cofniecie zatrzymania prawa jazdy Zwrot z US części kwoty tytułu wykonawczego Zgłoszenie do BIG KRZ - wniosek o założenie konta podmiotu i co dalej?
ODPOWIEDZ
młoda

zakład karny a wniosek o podjęci działań

Post autor: młoda »

Jestem OWW, przyznaje świadczenia wierzycielowi, na zaświadczeniu o bezskuteczności komornik informuje, że dłużnik w zakładzie karnym.
Informacji o przyznanych świadczeniach nie wysyłam zostawiam w aktach a czy wysyłam wniosek o podjęcie działań do OWD? czy czekam aż wyjdzie na wolność i dopiero wysyłam?
1qaz
Stażysta
Zajmuję się: FA, ŚW
Kontakt:

Re: zakład karny a wniosek o podjęci działań

Post autor: 1qaz »

Napisz do ZK wniosek czy ten dłużnik faktycznie tam przebywa, kiedy zamierzają go wypuścić oraz prośbę o podanie adresu, który dłużnik poda gdy będzie wychodzić i daty opuszczenia ZK, . Może się okazać że poda inny adres niż ten który masz w aktach. Jak naczelnik ZK odpisze ci że dłużnik faktycznie tam jest to wysyłasz mu na adres ZK informację o przyznanych świadczeniach z FA. A jak wyjdzie to dopiero wniosek o podjęcie działań do OWD gdzie się ulokuje.
młoda

Post autor: młoda »

Informację o przyznanych świadczeniach wysyłam tylko na adres zamieszkania, jeśli jest znany. Do ZK nie wysyłam. A z wnioskiem się wstrzymamy tak jak mówisz. Dzięki.
eMGie
Podinspektor
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: eMGie »

młoda pisze: 16 gru 2021, 10:30 Informację o przyznanych świadczeniach wysyłam tylko na adres zamieszkania, jeśli jest znany. Do ZK nie wysyłam. A z wnioskiem się wstrzymamy tak jak mówisz. Dzięki.
do Zk tez wysyłamy info o przyznanych świadczeniach oraz o zobowiązaniach wobec Skarbu Państwa
ODPOWIEDZ