Jestem OWW, przyznaje świadczenia wierzycielowi, na zaświadczeniu o bezskuteczności komornik informuje, że dłużnik w zakładzie karnym.
Informacji o przyznanych świadczeniach nie wysyłam zostawiam w aktach a czy wysyłam wniosek o podjęcie działań do OWD? czy czekam aż wyjdzie na wolność i dopiero wysyłam?
zakład karny a wniosek o podjęci działań
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA, ŚW
- Kontakt:
Re: zakład karny a wniosek o podjęci działań
Napisz do ZK wniosek czy ten dłużnik faktycznie tam przebywa, kiedy zamierzają go wypuścić oraz prośbę o podanie adresu, który dłużnik poda gdy będzie wychodzić i daty opuszczenia ZK, . Może się okazać że poda inny adres niż ten który masz w aktach. Jak naczelnik ZK odpisze ci że dłużnik faktycznie tam jest to wysyłasz mu na adres ZK informację o przyznanych świadczeniach z FA. A jak wyjdzie to dopiero wniosek o podjęcie działań do OWD gdzie się ulokuje.
Informację o przyznanych świadczeniach wysyłam tylko na adres zamieszkania, jeśli jest znany. Do ZK nie wysyłam. A z wnioskiem się wstrzymamy tak jak mówisz. Dzięki.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
do Zk tez wysyłamy info o przyznanych świadczeniach oraz o zobowiązaniach wobec Skarbu Państwamłoda pisze: 16 gru 2021, 10:30 Informację o przyznanych świadczeniach wysyłam tylko na adres zamieszkania, jeśli jest znany. Do ZK nie wysyłam. A z wnioskiem się wstrzymamy tak jak mówisz. Dzięki.
Oprócz zakład karny a wniosek o podjęci działań - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
komornik wysłał wierzycielce pieniądze
BIG- proszę o informację
Zwrot prawa jazdy
BIGi
alimenty na "dwa fronty" - jak udowodnić?
Wszczęcie postepowania - dłużnik uchylający.
KRZ
decyzja uznająca za uchylającego a dwie wierzycielki
Przekazanie do realizacji decyzji z FA z innej gminy i co dalej???
składki z KRUS
Odmowa umorzenia, dokumenty po wydaniu decyzji
Dłużnik zmarł
Aktywizacja dłużnika
Zawiadomienie z 209 kk
Postanowienie o zabezpieczenie roszczeń alimentacyjnych
O co może chodzić?