zakończenie NK - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 09 mar 2012, 12:09

Witam, ofiara przemocy wyprowadziła się do innej gminy. Zakończenie NK protokołem. zgodnie z § 18. 3. O zakończeniu procedury powiadamia się podmioty
uczestniczące w procedurze po jej zakończeniu. O jakich tu podmiotach mowa? Kogo powiadamiamy?
~Mariolka

Napisano: 09 mar 2012, 12:10

Chyba tylko podmiot od którego wpłynęła NK
~ex

Napisano: 09 mar 2012, 12:16

W mojej ocenie informujesz instytucie, których reprezentantów miałaś w grupie roboczej. U nas niestety muszę pisać pisma do wszystkich instytucji wchodzących w skład ZI, cóż polecenie przewodniczącego Zespołu.
~JJ

Napisano: 09 mar 2012, 12:22

czyli ja informuję policję bo od nich miałam nk a my nie mieliśmy żadnego spotkania grupy roboczej bo po kilku dniach od otrzymania nk z policji ofiara wyprowadziła się.
~Mariolka

Napisano: 09 mar 2012, 12:38

A ksero dokumentacji NK do Zespołu Interdyscyplinarnego z gminy gdzie przeprowadziła się ofiara? Przecież będzie jej potrzebna pomoc czy to psychologiczna czy prawna.
~a

Napisano: 09 mar 2012, 13:53

a można przekazywać nasze dok. dotyczące nk innej gminie? nie powinna się już zająć ofiarą gmina na której mieszka? Wiemy że ofiara zgłosiła sie do tamtego ośrodka po pomoc.
~Mariolka

Napisano: 09 mar 2012, 14:06

Gdy osoba, która doświadczyła przemocy zmieniła swoje miejsce zamieszkania, przewodniczący ZI przekazuje kopię dokumentacji do swojego odpowiednika w gminie gdzie przebywa osoba poszkodowana. Procedura musi być kontynuowana aby udzielić wsparcia i pomocy. Nie jest konieczne aby ofiara ponownie przekazywała informacje o swojej sytuacji do ZI, plan pomocy powinien być skonstruowany na podstawie przeprowadzonej już wcześniej diagnozy.

Jak sprawca się wyprowadza - również analogicznie.

Informacja za https://edgp.gazetaprawna.pl/index.php?a ... &id=395383
~a

Napisano: 23 mar 2012, 11:52

Jaki przepis mówi o tym, ze trzeba przesyłać dokumentację w ślad za ofiarą czy sprawcą?
~baśka

Napisano: 09 maja 2012, 14:11

a czy podmiotami procedury są wszystkie instytucje, które się tym zajmowały czy tylko osoby bezpośrednie czyli sprawca i ofiara? Gdyby pisała stronami to wiadomo, że ofiara i przemocowiec, ale podmioty to już troszkę chyba pogmatwali
~uuuu

Napisano: 09 maja 2012, 22:00

Powiadamia się wszystkie podmioty (instytucje) z których byli członkowie grupy roboczej.
Jeśli chodzi o przesyłanie NK za sprawcą przemocy jestem za - niech wszyscy wiedzą co z niego za typ, i niech go mają na oku ;)
Gorzej, jeśli idzie o ofiarę przemocy, która wyprowadza się do innej gminy, by zacząć wszystko od nowa, a tu... niespodzianka. W nowej gminie wszyscy wiedzą że to ofiara przemocy...
~Julia

Strona 1 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x