zakończenie NK - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]

Napisano: 16 maja 2012, 22:16

Przy zakończeniu procedury powiadamiamy podmioty wszczynające - pisemnie oraz ofiarę i sprawcę pisemnie
~beata

Napisano: 21 maja 2012, 17:18

i członków gr
~no pewnie

Napisano: 21 maja 2012, 17:23

przeciez to członkowie gr wspólie podejmuja decyzje o zakończeniu NK, więc iby jak ich dodatkowo powiadamiac pisemnie???
Mam wysłac do ich pisma, że sami podjęli jakąs decyzję? To już chyba nadgorliwość :)
~anna

Napisano: 23 maja 2012, 13:54

zgadzam się z Anną o jakich pismach Wy piszeci przecież podmioty sa w Waszych grupach roboczych spisujecie protokół końcowy przewodniczący go podpisuje i kopie dajecie podmiotom , które podpisują na oryginale że otrzymały protokół zakończenia.
~Iwona

Napisano: 31 maja 2012, 12:30

Jesli jest NK a osoba doznająca przemocy wyprowadziła sie z uwagi na przemoc, nie oznacza to że przemoc się zakończyła. Nie ma mowy o zamknięciu NK, na podstawie jakich przesłanek ją mozna zamknąć jak nie było jeszcze posiedzenia ZI czy grupy roboczej i wymiany informacji, ustaleń. Przewodniczący przekazuje NK zgodnie z właściwością miejscową. Tak robię ja jako Przewodnicząca, i tak też wpływają do mnie inne NK z innych Zespołów, na których terenie zostały załozone NK, a potem osoby doznające przemoc się sprowadziły na mój teren.
~Ren

Napisano: 20 cze 2012, 14:44

kto podpisuje pismo do podmiotów informujące o zakończeniu procedury NK?
~mariusz

Napisano: 20 cze 2012, 14:59

Przewodniczący wielki lub mały.
Po co informować podmioty, które brały udział
w procedurze NK i wiedzą o co biega.
~ex

Napisano: 20 cze 2012, 15:06

a jeżeli tak sobie życzą ;)
~mariusz

Napisano: 20 cze 2012, 15:53

Spełnij więc ich życzenia.
~ex

Napisano: 20 cze 2012, 16:36

ale u nas policjanci twierdzą, że pisemna informacja od przewodniczącej ZI jest dla nich podstawą zakończenia NK, w przypadku, kiedy to oni ją zakładali, a najczęściej tak jest.
~kama

Strona 2 z 3    [ Posty: 23 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x