przeciez to członkowie gr wspólie podejmuja decyzje o zakończeniu NK, więc iby jak ich dodatkowo powiadamiac pisemnie???
Mam wysłac do ich pisma, że sami podjęli jakąs decyzję? To już chyba nadgorliwość
zgadzam się z Anną o jakich pismach Wy piszeci przecież podmioty sa w Waszych grupach roboczych spisujecie protokół końcowy przewodniczący go podpisuje i kopie dajecie podmiotom , które podpisują na oryginale że otrzymały protokół zakończenia.
Jesli jest NK a osoba doznająca przemocy wyprowadziła sie z uwagi na przemoc, nie oznacza to że przemoc się zakończyła. Nie ma mowy o zamknięciu NK, na podstawie jakich przesłanek ją mozna zamknąć jak nie było jeszcze posiedzenia ZI czy grupy roboczej i wymiany informacji, ustaleń. Przewodniczący przekazuje NK zgodnie z właściwością miejscową. Tak robię ja jako Przewodnicząca, i tak też wpływają do mnie inne NK z innych Zespołów, na których terenie zostały załozone NK, a potem osoby doznające przemoc się sprowadziły na mój teren.
ale u nas policjanci twierdzą, że pisemna informacja od przewodniczącej ZI jest dla nich podstawą zakończenia NK, w przypadku, kiedy to oni ją zakładali, a najczęściej tak jest.