zakup opału rozeznanie -pomocy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 20 lut 2014, 10:37

witam
potrzebuje pomocy osób dłuzej pracujacych....chcemy zamawiac opał dla podopiecznych i mam zrobic rozeznanie rynku ..ale nie mam pojecia jak to zrobic..od czego zaczac jak okreslic zamowienie? przeciez mozna zamowic opał luzem i w workach..a jak okreslic gatunek???? moze sa osoby ktore przebrneły ten temat???
a jak robicie z aptekami? a jak jest apteka w miejscowosci to tez rozeznanie??? przeciez osoba z miejscowosci w ktorej jest apteka nie bedzie jezdzic do pobliskiego miasta bo jest taniej?? prosze o pomoc ..nie wiem jak sie za to zabrac?? i jeszcze to samo odnosnie sklepu? czy wybieracie najblizej miejsca zamieszkania???
bede wdzieczna za informacje
~Dominika

Napisano: 20 lut 2014, 11:29

mamy taki skład z Wałbrzycha : celowy na konto ( węgiel i transport) Pracownicy sami otrzymali od niech ofertę.
Apteki/nie ma żadnych uzgodnień, ale mamy dużo aptek, bardziej zwracać uwagę na to czy lekarz przepisał jednorazowo na 3 miesiące ( daje celowy na zaopatrzenie w leki na 1 mc) i czy nie ma tańszych zamienników( net)
~Wredna

Napisano: 20 lut 2014, 11:47

~`Wredna
dziekuje za odpowiedz.....a ze składem opałowym nie macie zadnej umowy podpisanej?....wystarczy tylko rozeznanie rynku rozumiem?
~Dominika

Napisano: 20 lut 2014, 11:51

Jesli chodzi o zakup opału, to wysyłam zapytanie o cenę do kilku składów opału, i wybieramy najdogodniejszą. Następnie dogadujemy się z daną firmą o sposobie zamówień i realizacji. Np: Składamy zamówienie na opał przekazujemy firmie pismo (zamówienie) listę osób z danymi, oraz kolejne pismo informujące o tym, że nie jesteśmy Vatowcami, jest odpowiedni przypis do tego, następnie nasi klienci udają sie na skład opałowy po odbiór opału. Koszt transportu jest zawsze wliczony w kwotę opału, chyba, że klient sam chce zapłacić za transport, albo chce kupić sobie wiekszą ilość opału to sam dopłaca. My dajemy do określonej kwoty.
~Ja

Napisano: 20 lut 2014, 12:26

do ~Ja
a jak wyglada to zapytanie o cene? Co tam jest zawarte/ moge prosic o wzór?
okreslacie tam gatunek? wybieracie konkretny opał?
~Dominika

Napisano: 20 lut 2014, 13:00

Proponuję np. w oparciu o własny regulamin jeśli nie przekracza 14.000 euro np. w ten sposób,
\"Przedmiotem zamówienia.. czy też rozeznania jest dostawa workowanego węgla kamiennego (orzech) o parametrach (kaloryczność np. min. 23000 kj/kg możesz dodać zawartość siarki) do rodzin z terenu (wg listy sporządzonej przez Zamawiającego) w ilości przypadającej po kg na 1 rodzinę tj. w łącznej ilości tony.
Dla potwierdzenia możesz żądać oświadczenia, albo certyfikatu albo innego dokumentu dotyczącego parametrów węgla (niektórzy sprzedawcy posiadają np. dokumenty z kopalni informujace o kaloryczności, ilości siarki, popiołu)
~WINAD

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x