Dzień dobry... mogę Was o coś zapytać? ciekawi mnie jedna sprawa , czy ktoś z Was za wywiady środowiskowe np. zlecone z Urzędu Miasta, Szpitala, Miejskiej Komisji do spraw rozwiązywania problemów alkoholowych itp . ma płacone dodatkowo?
wywiad środowiskowy przeprowadza się tylko na potrzeby pomocy społecznej. na na wniosek jakiejkolwiek instytucji w innym celu, niż udzielenie pomocy wywiadu nie przeprowadza się.
doskonale wiem, że takie są przepisy, tylko rzeczywistośc wyglada zupelnie inaczej... w moim przypadku moge potwierdzic, że zlecenie od górne przeprowadzenia wywiadu środowiskowego dostałam nawet na wniosek zwolnienia z opłaty na kontener i nikt nie widzi w tym nic niestosownego dlatego pytam czy naprawdę muszę latać za darmo w celu załatwienia takich spraw?:)
jeśli doskonale, jak piszesz, zdajesz sobie z tego sprawę co powyżej, a to że dostajesz takie zlecenia z powodu łaskawie panującego u ciebie układu, to nie licz na dodatkowe wynagrodzenie z tego tytułu. przykre, ale w tym przypadku prawdziwe...
sytuacja jest jasna pytam , bo planuję się w najbliższej okazji na ten temat odezwać, a że pracuję dość krótko w porównaniu z innymi w tej instytucji...próba nie strzelba mogę zapytać i oczekiwać argumentów ,,za\'\' wystosowując swoje ,,przeciw\'\'