Paulinka z Gopsu- dziękuję za instrukcję. Właśnie tylko na tej podstawie można dokonać wydatku bez decyzji i wywiadu środowiskowego. Bo klasyfikacja nie jest podstawa prawna do dokonania wydatku. To tylko zakwalifikowanie wydatku w odpowiednie miejsce. A sam wydatek dokonuje się na podstawie ustawy, czyli jak wskazuje ona na decyzję i wywiad obowiązkowo.
Ale w tej sytuacji mamy wszystko jasne. Idę szukać pisma
Pozdrawiam.
To myślicie, że to będą jakieś zasiłki celowe, okresowe itp? W naszym województwie (warmińsko-mazurskie)dostaliśmy pismo Wojewody, że wydatki w związku z kwarantanną powinny być w rozdziale 85295 (ja na tą chwilę nie mam tam planu oprócz projektu, a wiadomo,że w najbliższym czasie sesji nie będzie z wiadomych względów), więc nie wiem gdzie mam to księgować: żywność, lek itp. 9rozdział i paragrafy 3110 czy 4220, 4210)
W innym rozdziale też mogą byc, nie będzie błędu - tak napisali
To myślicie, że to będą jakieś zasiłki celowe, okresowe itp? W naszym województwie (warmińsko-mazurskie)dostaliśmy pismo Wojewody, że wydatki w związku z kwarantanną powinny być w rozdziale 85295 (ja na tą chwilę nie mam tam planu oprócz projektu, a wiadomo,że w najbliższym czasie sesji nie będzie z wiadomych względów), więc nie wiem gdzie mam to księgować: żywność, lek itp. 9rozdział i paragrafy 3110 czy 4220, 4210)
Ja teraz biorę na 85214 par. 3110. Tam mam plan, nie ma możliwości zrobić teraz przesunięcia, a nasz UW się nie wypowiadał dotychczas w tej sprawie. Jak trzeba będzie przeksięgować, to przeksięguję po zmianie planu.
U nas z pisma UW ma to być księgowane w 85295 i par.zakupowe nie 3110 bo nie ma to być forma zasiłku.Ja w środkach własnych przesunęłąm środki z rozdziału 85214 na 85295 i tam księguję dokonywane wydatki.Z UW mają być środki na refundację tych wydatków z rozdziału 85295.Pozdrawiam