zameldowanych 5 osób, 4 zamieszkują
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/DM/DE
- Kontakt:
zameldowanych 5 osób, 4 zamieszkują
Witam, mieszkanie zamieszkują 4 osoby, 5 jest zameldowanych, spółdzielnia w wydatkach za śmieci podała kwotę jak za 5 osób i tyle wnioskodawca płaci, przyjąć tak jak jest czy odjąć za tą jedną osobę?
-
- Referent
- Zajmuję się: DM
Re: zameldowanych 5 osób, 4 zamieszkują
Dodatek mieszkaniowy przyznaje się osobom zamieszkującym a nie zameldowanym, więc ja przeliczyłabym opłatę za wywóz śmieci tylko na 4 osoby:)
-
- Referent
Zapopmniałam dodać, iż wynika to z art. 4 ustawy o dodatkach mieszkaniowych oraz art.6 ust. 3 cytowanej na wstępie ustawy
-
- VIP
- Zajmuję się:
Niby tak, ale jest też problem. Po pierwsze gospodarstwo domowe ponosi wydatki na 5 osób, a nie 4, nieprawdaż? Po drugie nie sposób zarzucić zarządcy błąd i wymagać zmiany potwierdzonej kwoty, zaś ustawy nie wynika możliwość zmiany w inny sposób. W sumie pat.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: FA/DM/DE
- Kontakt:
No właśnie wnioskodawca ponosi ten wydatek za piątą osobę i jak mam go nie liczyć.
-
- Referent
Moim zdaniem wnioskodawca powinien fakt niezamieszkiwania 5 osoby zgłosić w spółdzielni czy też administracji i na pewno pomniejszonoby jej wydatki za wywoz smieci o ta osobe, a tak sama generuje swoje koszty-dalej uwazam ze powinno sie pomniejszyc wydatek o ta osobe ale decyzja nalezy co Ciebie FA2016 

-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Moim zdaniem gmina nie powinna płacić komuś za jego lenistwo i złe gospodarowanie.
Wydatków za śmieci czy inne rzeczy (wodę, nieczystości liczonych per capita, gdy nie ma licznika itp.) można uniknąć poprzez zgłoszenie zarządcy faktu, że ktoś nie zamieszkuje.

-
- Praktykant
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne.
- Kontakt:
Odliczam wydatki naliczane przez zarządcę za osobę, która faktycznie nie zamieszkuje. Taką sprawę miałam SKO i bez problemu utrzymało ono decyzję w mocy.
Oprócz zameldowanych 5 osób, 4 zamieszkują - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
wygaśnięcie decyzji cd.
Zużycie kWh - 0
dodatek mieszkaniowy w sygnity pomocy !!
dodatkowa powierzchnia dla samotnego wnioskodawcy
pismo czy decyzja
oszczędności
stypendium dla ucznia z firmy
Szkolenie z Bajorem
dodatkowa powierzchnia
0,06 groszy
Jednorazowe świadczenia z tytułu urodzenia dziecka- "za życi
najem w spóldzielni mieszkaniowej
wyliczenie-nowy program
jednorazowa zapomoga
błąd w terminie wypłaty
Gdzie zamawiacie druki (wywiad, oświadczenie, legitymacja)