Zamknięcie sprawy u komornika - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 lut 2020, 11:10

Pod koniec zeszłego roku przyszła wierzycielka z pytaniem o spłatę zadłużenia przez dłużnika. Przez "przypadek" powiedziała, że zamknęła sprawę u komornika )tego dnia, którego przyszła do nas). Chciałam żeby mi napisała oświadczenie - odmówiła, powiedziała, że komornik powiedział, że prześle (byłoby mi to potrzebne, aby wstrzymać jej dzisiejszą wypłatę). Do dziś komornik nic nie przysłał, więc jej wypłaciłam. Pani dzwoni, że miała już nie dostać, komornik miał przysłać pismo. Co w takiej sytuacji mam zrobić?
mooops
Referent
Od: 09 maja 2019, 11:53
Zajmuję się: FA

Napisano: 24 lut 2020, 11:36

A nie prościej było zadzwonić do komornika zapytać? pospieszyć? lepsze to niż teraz zabawa w NP
paulaaaPP
Stażysta
Od: 19 lip 2018, 8:17

Napisano: 24 lut 2020, 20:53

mooops pisze:
24 lut 2020, 11:10
Pod koniec zeszłego roku przyszła wierzycielka z pytaniem o spłatę zadłużenia przez dłużnika. Przez "przypadek" powiedziała, że zamknęła sprawę u komornika )tego dnia, którego przyszła do nas). Chciałam żeby mi napisała oświadczenie - odmówiła, powiedziała, że komornik powiedział, że prześle (byłoby mi to potrzebne, aby wstrzymać jej dzisiejszą wypłatę). Do dziś komornik nic nie przysłał, więc jej wypłaciłam. Pani dzwoni, że miała już nie dostać, komornik miał przysłać pismo. Co w takiej sytuacji mam zrobić?
skoro miałaś taką informację, że wierzycielka umorzyła postępowanie pod koniec roku, to dlaczego nie wystąpiłaś do komornika o potwierdzenie? wierzycielka zgłosiła Ci tę informację, nie rozumiem co uważasz za słowo 'przez przypadek'? Skoro odmówiła złożenia oświadczenia, to równie dobrze i ty mogłaś spisać notatkę służbową, cokolwiek. A wystarczyło zadzwonić do komornika... a teraz NP
reginaaa
Stażysta
Od: 25 cze 2018, 21:16

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x