Jeśli chodzi o sam wniosek o stwierdzenie nieważności ostatecznej decyzji administracyjnej, to piszesz powołując się w podstawie prawnej odpowiednio na art. 156 (konkretny powód trzeba wybrać) oraz 157§1 KPA +upoważnienie na podstawie którego działasz. W uzasadnieniu trzeba tylko zwięźle opisać sytuacje, dlaczego zwracasz się z wnioskiem. A jako załączniki dodajesz oczywiście decyzje i ewentualnie inne dokumenty. Choć jeśli dłużnik alimentacyjny odpowiednio wcześniej (tj. przed wydaniem, uprawomocnieniem się decyzji, uznającej go za uchylającego się) nie poinformował o zmianie miejsca swego zamieszkania to nie jestem przekonany, czy trzeba taka decyzję unieważniać. No chyba, że błąd był po stronie urzędu który wysłał wniosek o podjęcie działać wobec dłużnika.
no właśnie listy wracały z adnotacją podwójnie awizowano, nic nie zostało tak naprawdę doręczone, to Starostwo zarzuciło nam że decyzja jest wydana z naruszeniem właściwości, ustaliło inny adres ( nie wiem na jakiej podstawie ), ja ustaliłam kolejny choć nigdzie nie mam napisane od kiedy mieszka w innej gminie. Nie wydali decyzji o zatrzymaniu prawa jazdy a ja żeby móc później coś zrobić z dłużnikiem jeśli kiedyś zamieszka na naszym terenie chcę ją unieważnić