Błąd w wyroku dotyczącym uchylenia obowiązku alimentacyjnego - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 19 lut 2020, 12:02

Proszę o pomoc, ponieważ otrzymałam prawomocny już wyrok dot. uchylenia obowiązku alimentacyjnego. Jednak dopiero teraz zauważyłam, że w w wyroku jest błąd, ponieważ jest prawidłowo uchylony obowiązek alimentacyjny(prawidłowo wskazane imie i nazwisko), ale wskazany jest, że zgodnie z wyrokiem dotyczącym w ogóle innego dziecka tej Pani,które ma z innym facetem( nie tym który występował o uchylenie obowiązku). Czy na podstawie takiego błędnego wyroku mogę jej wydać decyzję o NP? Macie jakieś pomysły?
sylwia58
Referent
Od: 07 mar 2018, 15:27
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 19 lut 2020, 13:47

sylwia58 pisze:
19 lut 2020, 12:02
Proszę o pomoc, ponieważ otrzymałam prawomocny już wyrok dot. uchylenia obowiązku alimentacyjnego. Jednak dopiero teraz zauważyłam, że w w wyroku jest błąd, ponieważ jest prawidłowo uchylony obowiązek alimentacyjny(prawidłowo wskazane imie i nazwisko), ale wskazany jest, że zgodnie z wyrokiem dotyczącym w ogóle innego dziecka tej Pani,które ma z innym facetem( nie tym który występował o uchylenie obowiązku). Czy na podstawie takiego błędnego wyroku mogę jej wydać decyzję o NP? Macie jakieś pomysły?
Ja bym zadwoniła do sądu i dopytała co takiej sytuacji ,czy to można sprostować czy taki bład przekracza granice sprostowania i trzeba inaczej ja chyba na podstawie tego wyroku bym nic nie robiła
Weronikaw
Referent
Od: 23 maja 2019, 9:43
Zajmuję się: FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x