poz IX Zamówienia klasyczne o wartości mniejszej niż 130 000 złotych oraz zamówienia sektorowe i zamówienia w dziedzinach obronności i bezpieczeństwa o wartości mniejszej niż progi unijne to nowe sprawozdanie na platformie ezamówień
ops czyli teraz poniżej 130tys.wpisują w poz. IX, a nie X? robię to 1 raz i trochę się nie mogę odnaleźć
Są niestety dwa sprawozdania do wyboru stąd to zamieszanie "stare" i "nowe", https://www.uzp.gov.pl/baza-wiedzy/anal ... mowieniach
Jezeli "nowe" tj na podstawie ustawy Pzp z 2019 roku to pozycja IX poniżej 13 tys w kwocie netto. Nie znam dobrze tych przepsiów o zamównieniach publicznych ale po krótce Pani z zamówień tłumaczyła mi, że stare sprawozdanie dotyczy zamówień które jeszcze nie są zakończone tj inwestycje pod drogi itp, a nas obowiązuje za 2021 rok 'nowe" sprawozdanie. Proszę też o podpowiedz czy dobrze to rozumiem czy tez się myslę.
Niech mi ktoś powie gdzie jest to sprawozdanie. Zarejestrowałam OPS i jestem dodana jako użytkownik z rolą przygotowania sprawozdania rocznego. Problem jest taki że nigdzie nie widzę tego jak to określili w instrukcji kafelka z nazwę roczne sprawozdanie z zamówień publicznych?
Po zalogowaniu na e-zamównieia w trzecim rżedzie "kafelków" po prawej stronie jest roczne sprawozdanie. Mnie cos też nie puszczało i zaznaczyłam w edycji wszystkie uprawnienia i poszło