zapotrzebowanie na II kw.
zapotrzebowanie na II kw.
mam pytanie... w jaki sposób bedziecie robic zapotrzebowanie na de na II kw. skoro mamy podane stawki tylko do konca kwietnia , nowe moga sie od majazmienic a zapotrzebowanie trzema zrobic na kwiecien, maj i czerwiec
Re: zapotrzebowanie na II kw.
Zapotrzebowanie robimy po stawkach aktualnie obowiązujących.
a jak podniosą kwoty to moze zbraknąc pieniedzy i co wtedy???
To wyślij większe zapotrzebowanie jeżeli prognozujesz że DE pójdą w górę. Ja bym na to nie liczył patrząc na tych złodziei w rządzie.
Do 31 marca prezes URE ogłosi średnią cenę energii to będzie już mniej więcej wiadomo czy DE się zmienią. Jest jeszcze taka możliwość że jeszcze obniżą DE
Do 31 marca prezes URE ogłosi średnią cenę energii to będzie już mniej więcej wiadomo czy DE się zmienią. Jest jeszcze taka możliwość że jeszcze obniżą DE

Jeśli wystarczy pieniędzy z pierwszego kwartału na 2 kwartał to robi się zapotrzebowanie?
Kwota zapotrzebowania na dotację ogółem
- dotacja niewykorzystana (nadpłata dotacji za I kwartał 2015 zaliczana na poczet dotacji należnej w kwartale następnym - art. 5 g ust. 4 ustawy)
- kwota zapotrzebowania na dotacje
- dotacja niewykorzystana (nadpłata dotacji za I kwartał 2015 zaliczana na poczet dotacji należnej w kwartale następnym - art. 5 g ust. 4 ustawy)
- kwota zapotrzebowania na dotacje
No tak wyraźnie napisane jest w ustawie, że kwota niewykorzystana z kwartału I może być zaliczana na poczet dotacji na kwartał II. Oczywiście jeśli stwierdzimy, że tyle ile pieniążków zostało spokojnie nam wystarczy na ten II kwartał, wiec wtedy we wniosku po prostu wszystko na zero. Ale co mnie martwi.. to, że w województwie dolnośląskim w tamtym roku w 3 kwartale kazali zwrócić pieniądze z II kwartału. I kto wykazał 0, okazało się, że zostaje bez pieniędzy. Więc skąd mamy pewność, że w tym i każdym kolejnym kwartale tak się nie stanie? W pismach, które przychodzą nie ma słowa nigdy o tym czy zwracać czy nie. Ustawa swoją drogą a pracownicy UW swoją.. Co o tym myślicie?
Oprócz zapotrzebowanie na II kw. - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
pismo zapotrzebowanie pomorskie
pity
decyzja
de do zwrotu?
decyzje od maja
art. 107 kpa
uchwała
licznik na kartę
kopia umowy
umowa o dostarczenie energii
UMOWA