Czy napisałby ktoś co wpisujecie w rybryce ,,miesięczna wysokość de z aktualnego obwieszczenia min.gosp.)\" ? W kuj.pom. obowiązują takie wzory wniosku że trzeba to właśnie wpisać dlatego pytam ???
kujawsko-pomorskie ; wpisałam kwoty, które obowiązują do końca kwietnia czyli 11,36 itd., bo we wzorze wniosku o przyznanie de jest napisane: \"kwota wyliczona w oparciu o wartości dodatku energetycznego zawarte w aktualnym Obwieszczeniu ministra Gospodarki...\"
a dalej jest pozycja: ,,liczba gosp.\" i dalej ,,kwota dotacji\" więc jak sobie pomnożą np. 11,36 x 4 gosp. x 1 m-c- to będzie ok, ale co z majem i czerwcem ???
trzeba napisać zapotrzebowania wg stawek obowiązujących na dzień dzisiejszy czyli 11,36, 15,77 , 18,93 ... podejrzewam ze będziemy robili później jakąś korektę bo w woj. dalej nie wiedza jakie stawki będą maj i czerwiec.... jeżeli komuś zostało dużo pieniędzy z I kwartału to napisać do nich ze nie potrzebujecie na II kwartał bo wystąpiła nadpłata w kwartale I i powinno starczyć na II kwa 2014 . ja tak zrobiłam....
ja wyliczam zapotrzebowanie na II kwartał normalnie, choć też zostało z I kw. tyle, że spokojnie by starczyło na II. Będzie wtedy porządek i jasność, bo dodatki energetyczne będą przecież dalej wypłacane . Prawdopodobnie będzie tak, że po rozliczeniu I kwartału 15 kwietnia, UW odejmie kwotę zapotrzebowania na II kwartał (jaką złożę ) od kwoty, która mi została z I kw. i przekaże nam tylko brakującą część albo nic, zależy co wyjdzie z tego odejmowania. I tak w każdym kwartale. Tylko w styczniu oddamy nadpłatę. W ten sposób zapotrzebowanie będzie rzeczywiste, a i wykonanie też będzie prawidłowo rozliczone. Tak było o ile dobrze pamiętam przy liczeniu zapotrzebowania na dotacje na dodatki mieszkaniowe kiedy jeszcze były dotowane przez państwo.
witam wszytskich. Ja jestem po rozmowie z urzędem wojewódzkim, jesli została bardzo duża kwota pieniędzy która wystarczy na kolejny kwartał to piszemy pismo że kwota pozostała z I kwartału pozwoli zabezpieczyć wypłatę w kwartale kolejnym tj. II. Pismo mam przesłać i to w zupełności wystarczy.
jeszcze raz spytam, bo chodzi mi o to, że nie jestem pewna czy dobrze czerpałam dane z poprzednich miesięcy na zapotrzebowanie ...
tzn. JAKIE BIERZECIE MIESIĄCE żeby naliczyć dotację na II kw.
chciałabym żeby mi to ktoś dosłownie wytłumaczył ...łopatologiczne...