zapotrzebowanie na IV kw
-
- Praktykant
- Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
- Kontakt:
zapotrzebowanie na IV kw
Witam. Biorę się za zapotrzebowanie jw. ale dziwię się jednej kolumnie, mianowicie nr 10: niewykorzystana nadwyżka środków w III kwartale 2021 r. Mam odjąć od kwoty przyznanej od Wojewody kwotę wykorzystaną (wypłacona w III kw czy w II kw 2021 r.)? Logicznie do tego podchodząc to III kw się jeszcze nie skończył więc nie wiem czy jeszcze czegoś nie wypłacę 

-
- VIP
- Zajmuję się: DM, DE
- Kontakt:
Re: zapotrzebowanie na IV kw
zapotrzebowanie to tylko wpisujesz kwoty na październik, listopad i grudzień...Ty chyba przeglądasz rozliczenie III kwartałuannn01919 pisze: 08 wrz 2021, 11:19 Witam. Biorę się za zapotrzebowanie jw. ale dziwię się jednej kolumnie, mianowicie nr 10: niewykorzystana nadwyżka środków w III kwartale 2021 r. Mam odjąć od kwoty przyznanej od Wojewody kwotę wykorzystaną (wypłacona w III kw czy w II kw 2021 r.)? Logicznie do tego podchodząc to III kw się jeszcze nie skończył więc nie wiem czy jeszcze czegoś nie wypłacę![]()

-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, FA
- Kontakt:
Proszę o instrukcję jak zrobić zapotrzebowanie na IV kw. Czym się sugerować ile potrzebuję pieniędzy. Robię to pierwszy raz. Wiem jak po kolei wyliczyć w tych tabelkach, ale skąd mam wiedzieć ile środków. Proszę o pomoc
-
- VIP
- Kontakt:
cóż...jak to mówią...na okoawkor pisze: 10 wrz 2021, 8:50 Proszę o instrukcję jak zrobić zapotrzebowanie na IV kw. Czym się sugerować ile potrzebuję pieniędzy. Robię to pierwszy raz. Wiem jak po kolei wyliczyć w tych tabelkach, ale skąd mam wiedzieć ile środków. Proszę o pomoc

widzisz ile osób składa wnioski na dodatek...na kolejne 3 miesiące weź tyle ile było w poprzednim kwartale lub trochę więcej...najlepiej więcej bo później do 20 stycznia 2022 r. oddajesz to co Ci zostało z 2021 roku:) Jak to Pani mówiła z urzędu wojewódzkiego...lepiej więcej niż mniej
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW, FA
- Kontakt:
bardzo dziękuję. Pozdrawiam 

-
- Praktykant
- Kontakt:
No właśnie nie. Normalnie zapotrzebowanie i tam jest kolumna " niewykorzystana nadwyżka środków w III kw 2021 r." Dlatego jestem zdziwiona....:-) pisze: 09 wrz 2021, 13:35zapotrzebowanie to tylko wpisujesz kwoty na październik, listopad i grudzień...Ty chyba przeglądasz rozliczenie III kwartałuannn01919 pisze: 08 wrz 2021, 11:19 Witam. Biorę się za zapotrzebowanie jw. ale dziwię się jednej kolumnie, mianowicie nr 10: niewykorzystana nadwyżka środków w III kwartale 2021 r. Mam odjąć od kwoty przyznanej od Wojewody kwotę wykorzystaną (wypłacona w III kw czy w II kw 2021 r.)? Logicznie do tego podchodząc to III kw się jeszcze nie skończył więc nie wiem czy jeszcze czegoś nie wypłacę![]()
![]()
-
- VIP
- Kontakt:
nie wiem co Ty tam maszannn01919 pisze: 13 wrz 2021, 8:58No właśnie nie. Normalnie zapotrzebowanie i tam jest kolumna " niewykorzystana nadwyżka środków w III kw 2021 r." Dlatego jestem zdziwiona....:-) pisze: 09 wrz 2021, 13:35zapotrzebowanie to tylko wpisujesz kwoty na październik, listopad i grudzień...Ty chyba przeglądasz rozliczenie III kwartałuannn01919 pisze: 08 wrz 2021, 11:19 Witam. Biorę się za zapotrzebowanie jw. ale dziwię się jednej kolumnie, mianowicie nr 10: niewykorzystana nadwyżka środków w III kwartale 2021 r. Mam odjąć od kwoty przyznanej od Wojewody kwotę wykorzystaną (wypłacona w III kw czy w II kw 2021 r.)? Logicznie do tego podchodząc to III kw się jeszcze nie skończył więc nie wiem czy jeszcze czegoś nie wypłacę![]()
![]()

-
- Praktykant
- Kontakt:
No coś pozmieniali bo nawet pismo dostałam z Urzędu Wojewódzkiego z informacją, że został zmodyfikowany wzór zapotrzebowania na środki na IV kw ze względu na nadwyżki środków na kontach jednostek.:-) pisze: 13 wrz 2021, 11:35nie wiem co Ty tam maszannn01919 pisze: 13 wrz 2021, 8:58No właśnie nie. Normalnie zapotrzebowanie i tam jest kolumna " niewykorzystana nadwyżka środków w III kw 2021 r." Dlatego jestem zdziwiona....:-) pisze: 09 wrz 2021, 13:35zapotrzebowanie to tylko wpisujesz kwoty na październik, listopad i grudzień...Ty chyba przeglądasz rozliczenie III kwartałuannn01919 pisze: 08 wrz 2021, 11:19 Witam. Biorę się za zapotrzebowanie jw. ale dziwię się jednej kolumnie, mianowicie nr 10: niewykorzystana nadwyżka środków w III kwartale 2021 r. Mam odjąć od kwoty przyznanej od Wojewody kwotę wykorzystaną (wypłacona w III kw czy w II kw 2021 r.)? Logicznie do tego podchodząc to III kw się jeszcze nie skończył więc nie wiem czy jeszcze czegoś nie wypłacę![]()
![]()
ja zrobiłam zapotrzebowanie w CAS i jest tam tylko październik, listopad grudzień i należy wpisać kwotę...nic więcej nie mam
![]()
-
- VIP
- Kontakt:
hmmmm...to juz nic nie rozumiemannn01919 pisze: 13 wrz 2021, 12:18No coś pozmieniali bo nawet pismo dostałam z Urzędu Wojewódzkiego z informacją, że został zmodyfikowany wzór zapotrzebowania na środki na IV kw ze względu na nadwyżki środków na kontach jednostek.:-) pisze: 13 wrz 2021, 11:35nie wiem co Ty tam maszannn01919 pisze: 13 wrz 2021, 8:58No właśnie nie. Normalnie zapotrzebowanie i tam jest kolumna " niewykorzystana nadwyżka środków w III kw 2021 r." Dlatego jestem zdziwiona....:-) pisze: 09 wrz 2021, 13:35
zapotrzebowanie to tylko wpisujesz kwoty na październik, listopad i grudzień...Ty chyba przeglądasz rozliczenie III kwartału![]()
ja zrobiłam zapotrzebowanie w CAS i jest tam tylko październik, listopad grudzień i należy wpisać kwotę...nic więcej nie mam
![]()

-
- Praktykant
- Kontakt:
Ja też nic nie rozumiem, ale zrobiłam jak uważałam, najwyżej bedę poprawiała:-) pisze: 13 wrz 2021, 13:34hmmmm...to juz nic nie rozumiemannn01919 pisze: 13 wrz 2021, 12:18No coś pozmieniali bo nawet pismo dostałam z Urzędu Wojewódzkiego z informacją, że został zmodyfikowany wzór zapotrzebowania na środki na IV kw ze względu na nadwyżki środków na kontach jednostek.:-) pisze: 13 wrz 2021, 11:35nie wiem co Ty tam maszannn01919 pisze: 13 wrz 2021, 8:58
No właśnie nie. Normalnie zapotrzebowanie i tam jest kolumna " niewykorzystana nadwyżka środków w III kw 2021 r." Dlatego jestem zdziwiona....ja zrobiłam zapotrzebowanie w CAS i jest tam tylko październik, listopad grudzień i należy wpisać kwotę...nic więcej nie mam
![]()
ja nic wiecej nie dostałam...tylko by w CAS wypelnic...a tam tylko X,XI,XII...

Oprócz zapotrzebowanie na IV kw - Dodatek energetyczny przeczytaj również:
NOWE DODATKI ENERGETYCZNE
jak pieczątka
Wstrzymanie DM wpływ na DE
dodtacja na IVkw pomorskie
okres
czy decyzja jest ok ?
DE w trakcie trwania pobierania DM
okres przyznania
Dodatek energetyczny
prawo energetyczne - który teks jednolity właściwy ?
Lista wypłat
Pomożecie.... DZIĘKUJĘ
Prośba o pomoc chepos
dziwna stawka
Cheops-niższy de w grudniu
Dodatek energetyczny jak obliczyć