zaproszenie na stały zespół
zaproszenie na stały zespół
Witam, jestem nowym pracownikiem POW, mam zaprosić na stały zespół przedstawiciela PCPR. Jaką formę ma mieć takie zaproszenie? Zapraszam w imieniu stałego zespołu czy placówki? I czy mam zaprosic przedstawiciela czy konkretną osobę z imienia i nazwiska? Wiem, że nie jest to zbyt ambitne pytanie ale prosze o pomoc 

Re: zaproszenie na stały zespół
Dyrektor (tu nazwa placówki) zaprasza na posiedzenie Stałego Zespołu ds. Okresowej Oceny....., które odbędzie się w dniu .... o godzinie ..... itp.
Zaproszenie zawsze na nazwisko szefa firmy. Przyjdzie sam lub deleguje swojego pracownika.
Zaproszenie zawsze na nazwisko szefa firmy. Przyjdzie sam lub deleguje swojego pracownika.
Jaka jest podstawa prawna takiego uczestnictwa Pcpr w stałym zespole?
pracownik PCPR powinien być członkiem zespołu - tak mówi rozp. w sprawie placówek, więc powinien być informowany o terminach spotkań zespołu
Dyrektor placówki powinien zwrócić się z prośbą do PCPR o wyznaczenie pracownika do składu zespołu a później informować go o terminach posiedzeń:
np. Dyrekcja PO-W w .... informuje, że dnia .... o godz. .... odbędzie się posiedzenie Stałego Zespołu do Spraw......, na które serdecznie zapraszamy.
Dyrektor placówki powinien zwrócić się z prośbą do PCPR o wyznaczenie pracownika do składu zespołu a później informować go o terminach posiedzeń:
np. Dyrekcja PO-W w .... informuje, że dnia .... o godz. .... odbędzie się posiedzenie Stałego Zespołu do Spraw......, na które serdecznie zapraszamy.
A jak jest u Was w placówkach rodzinnych? Pcpr uczestniczy w takim zespole? Jeśli tak to na podstawie jakiego art. przytoczonego rozp.?
Stały zespół działa w placówce a placówka według rozp. to całodobowa placówka opiekuńczo-wychowawcza typu rodzinnego, socjalizacyjnego i interwencyjnego. Skład zespołu - paragraf 10 ust. 4 rozp. w sprawie placówek opiek. wych.
To jest jasne. Czy w placówkach rodzinnych w omawianych zespołach uczestniczą u Was pracownicy PCPR?
Oprócz zaproszenie na stały zespół - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
ZAGOSPODAROWANIE
procedura przyjmowania darowizn
dodatek nocny
wyjazdy na kolonie z dziećmi
odpłatnośc rodziny dyrektora
obowizązki pracownika socjalnego
obowizązki pracownika socjalnego
kto pisał o dotację unijną do RPO?
pomóżcie. konkurs na dyrektora!
godziny pracy
Nadzór PCPR-u z ramienia starosty nad działalnością m.in. placówek opiekuńczo-wychowawczych
KONKURS NA DYREKTORA
18-latek w placówce
poszukiwany pracownik-pedagog
jest etat?
pomocy