obowizązki pracownika socjalnego
Hej, mam pytano co nalezy w waszych placówkach do obowiązków pracownika socjalnego? U mnie to ciągłe wtrącanie się do pracy wychowawców, ich kontrola a ostatnio wymierzanie kar dzieciom. Chcemy zrobic zebranko w tej kwestii, ale nie mam pewności czy mamy rację. Może takie zachowanie jest normalne:))
Re: obowizązki pracownika socjalnego
Kontrola wychowawców?????? wymierzanie kar dzieciom??????? pracuję w takiej samej placówce, ale do moich obowiązków należy głównie praca z rodziną i usamodzielnienia wychownaków. Jesli chodzi o wychowawców to my współpracujemy, nie kontrolujemy się wzajemnie. To co piszesz jest dla mnie nienormalne!
Re: obowizązki pracownika socjalnego
praca pracownika socjalnego oraz jego obowiązki opisuje ustawa o pracownikach socjalnych, a w placówce określone zadania dane przy podpisaniu umowy. Główne zadania to praca nad powrotem dziecka do rodziny naturalnej, praca z rodzina a jak to nie jest mozliwe to szukanie innej formy opieki (rodz. zastępcza). Pracownik socjalny jest DO POMOCY WYCHOWAWCOM a nie do kontroli ich!! Kontroluje tylko Dyrektor!! A odnośnie karania dzieci ~klara nie powinnaś tego nawety pisac na forum.
Oprócz obowizązki pracownika socjalnego - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
jaka różnica w nadgodzinie z kodeksu a karty wychowawcy?
koordynator wychowawców lub ds opiekuńczo-wychowawczych
Obowiązki wobec rodziny zastępczej
ZAGOSPODAROWANIE
procedura przyjmowania darowizn
dodatek nocny
wyjazdy na kolonie z dziećmi
odpłatnośc rodziny dyrektora
kto pisał o dotację unijną do RPO?
zaproszenie na stały zespół
pomóżcie. konkurs na dyrektora!
godziny pracy
Nadzór PCPR-u z ramienia starosty nad działalnością m.in. placówek opiekuńczo-wychowawczych
KONKURS NA DYREKTORA
18-latek w placówce