Zapytanie - odmowa - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 13 lip 2016, 7:46

Witam, Chciałam Was o coś podpytać, jak robicie przy odmowach. Pani złożyła wniosek w czerwcu, przeliczyłam dochód przekracza więc ewidentnie odmowa. Teraz moje pytanie czy przed odmową wysyłacie do klienta pismo w związku z art 10 par. 1 KPA że strona może brać udział w postępowaniu? a dokładnie cytuje:

"Art. 10. § 1. Organy administracji publicznej obowiązane są zapewnić stronom czynny udział w każdym stadium postępowania, a przed wydaniem decyzji umożliwić im wypowiedzenie się co do zebranych dowodów i materiałów oraz zgłoszonych żądań."

Proszę was o wypowiedzenie się. Dziękuję:)
ewcia9

Napisano: 13 lip 2016, 7:48

Nie, jak również nie piszę wszczęcia postępowania adm. Czy to jest dobrze wg SKO- na razie nie wiem.
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 13 lip 2016, 7:55

No właśnie ja też tego nie robiłam, co prawda poszło już odwołanie do SKO, ale czekać tyle czasu.. Może jeszcze jak kilka osób się wypowie coś się ustali.
ewcia9

Napisano: 13 lip 2016, 8:25

wysyłamy bo lata temu bez tego nam SKO wszystko uwalało tylko z powodu naruszenia art 10kpa
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 13 lip 2016, 8:30

Wszczęcie postępowania my piszemy tylko jeśli ma być zmiana decyzji. A tak przy odmowie to po prostu wydajemy decyzję. Ja się nie spotkałam w znanych mi gminach żeby ktoś praktykował wysyłanie takich pism.
pinset
Stażysta
Od: 22 cze 2016, 14:18
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 13 lip 2016, 10:29

My wysłamy stronie wezwanie na podst.art 10 do zapoznania się z aktami sprawy inaczej nasze SKO nam uwali.
Iza1

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x